Na začátku prosince/decembra minulého roku se v českých knižních a komiksových prodejnách objevil třetí svazek ze série Strážci galaxie – Noví strážci s podtitulem Strážci ve válce. Dva měsíce od vydání se fanoušci dočkají dalších vesmírných příběhů. Tentokrát se však nebude jednat o další svazek Strážců galaxie, ale o druhý díl série Rocket a Groot s přízviskem Občasná válka.

Přečtěte si také: Strážci galaxie - Noví strážci potřetí!

Rocket a Groot patří bezpochyby mezi nejoblíbenější postavy z nového seskupení Strážci galaxie, které vzniklo v roce 2008. Obě postavy se ale v Marvel univerzu objevily velmi dávno. Rocketovo stvoření můžeme datovat již do roku 1976, kdy se poprvé objevil v komiksovém sešitu Marvel Preview #7. Grootova historie je dokonce o šestnáct let delší. Poprvé ho mohli čtenáři spatřit již v roce 1960 v komiksu Tales to Astonish #13.

Série Rocket a Groot (Rocket Racoon & Groot), o které se dnes bavíme, je velmi mladá. První sešit od Skottieho Younga (Nesnáším Pohádkov) vyšel v lednu/januári 2016. Její životní cyklus skončil o pár měsíců později desátým sešitem. Kromě Skottieho Younga na sérii pracovali ještě kreslíři Jeff Eckleberry (Deadpool), Michael Walsh (Vision) a scénárista Nick Kocher (Monster Unleashed).

V Česku se tato komiksová série objevila samozřejmě ve formě svazků. První knihu, jež obsahovala sešity číslo 1-6, vydalo nakladatelství CREW v roce 2019. Druhý, brzy vydaný svazek se tedy objeví až po necelých dvou letech. Na čtenáře budou ve druhé knize čekat sešity číslo 7-10 od Nicka Kochera a Michaela Walshe. Kromě toho bude svazek navíc obsahovat první Rocketovo zjevení v sešitě Incredible Hulk #271.

„Nic nemůže rozdělit nejoblíbenější marvelovský tým, že ne?! Rocket a Groot se dokážou zabavit i v márnici. Jenže ani ta největší zábava nedokáže zakrýt smutek jistého mývala nad smrtí svého učitele podfukářství. Začíná nová éra oblíbené dvojice Strážců galaxie, a to hned pohledem do Rocketovy tajemné minulosti. Pak se však naši hrdinové ocitnou ve víru druhé Občanské války. Ale klídek, ani tohle nedokáže naše nerozlučné přátele rozdělit, zvláště pak, když je více zajímá chystaná krádež v továrně na dětský pudr kdesi v Georgii. Proč je to tak zajímá… a proč se do toho motá i podivná a neuvěřitelná Gwenpool? Ano, na venkovských silnicích dojde k nelítostnému klání profesionálních lovců hlav! Odměna bude vysoká, ale rizika také! A budou lítat třísky… a to nejen z Groota!“

Komiksový svazek Rocket a Groot 2: Občasná válka vychází již 9. února/februára 2021. Na webových stránkách vydavatele si už teď můžete prohlédnout krátkou ukázku, nebo si zde komiks můžete rovnou předobjednat za 279 korun.