Humorné seskupení z Marvel univerza, Strážci galaxie, při svém filmovém debutu od Jamese Gunna pobavili velké masy diváků po celém světě. Příběhy Petera Quilla, Gamory, Rocketa, Groota a Draxe se mohou zařadit mezi to nejlepší, co jsme z Marvel Cinematic Universe mohli vidět.

Filmy jsou však samozřejmě jen volnou adaptací obrovské komiksové série, která vychází již od roku 1990 a ani jeden z výše uvedených hrdinů do původního seskupení nepatřil. Těmi původními hrdiny byli například Vance Astro, Charlie-27, Martinex a jako jediný pro fanoušky filmové série známý Yondu.

Až v letech 2008-2010 přišli američtí scénáristé Dan Abnett a Andy Lanningnovou sérií, kde se kromě známých filmových hrdinů objevily ještě další postavy jako například Warlock, Quasar, Mantis, major Victory, Bug a další. I tato série se však dočkala své změny v rámci relaunche Marvel NOW! a tím se téměř dostáváme do současnosti.

Po Marvel NOW! totiž přišel ještě jeden relaunch s názvem All New, All Different Marvel, kdy americký scénárista Brian Michael Bendis vytvořil novou sérii s názvem Strážci Galaxie – Noví strážci. A právě třetí svazek z této série s podtitulem Strážci ve válce bude vydávat české nakladatelství CREW během příštího týdne.

„Když na Zemi začne přituhovat, zavolá si Captain Marvel na pomoc KAMARÁDY ODJINUD!

Přečtěte si také: Marvel logo s tvárou Black Panthera a nakrúcanie Spider-Mana vyvoláva otázky

Iron Man nemá proti Strážcům galaxie sebemenší šanci, že? Jenže názory členů týmu ohledně toho, na čí stranu se postavit, se různí, a napětí by se dalo krájet! A kdo bude strážit galaxii, zatímco mají její Strážci plné ruce práce na Zemi? A v momentě, kdy vnitřní konflikty dosáhnou bodu varu, si přihodí polínko do pomyslného ohně ještě někdo zvenčí – a pro jednoho ze Strážců, hluboce zakořeněného na Zemi, začne být těžké udržet si své meziplanetární konexe. A jako bonus: Retrospektivní výlet do prvních dnů působení Flashe Thompsona v týmu. Vystaví Venom své druhy nebezpečí, aby zachránil svého odvěkého idola, Spider-Mana? Zjistěte, proč patří Spidey na seznam důvodů, kvůli kterým Rocket nesnáší Zemi!“

V tomto novém svazku naleznou čtenáři celkem pět sešitů. Čtyři z nich (č. 11-14) patří do série Guardians of the Galaxy z roku 2015. Pátý sešit je speciálním příběhem ze sešitu Free Comic Book Day 2016 (Civil War II) č. 1.

Komiksový svazek Strážci galaxie – Noví strážci 3: Strážci ve válce vychází již 8. prosince/decembra a patří do poslední dávky komiksů nakladatelství CREW pro tento rok. Předobjednat ho můžete na eshopu nakladatelství za necelých 300 korun.