Jedna z nejlepších nových postav, která byla představena ve druhém Shrekovi, byl nepochybně i galantní šermíř Kocour v botách, jemuž propůjčil hlas Antonio Banderas. Není proto divu, že se následně vrátil jak do třetího, tak i do čtvrtého dílu. A jelikož si mnozí fanoušci postavu opravdu zamilovali, v roce 2011 o něm vzniká samostatný spin-off, který jednoduše nesl název „Kocour v botách." O rok později pak vychází ještě krátkometrážní snímek Kocour v botách: Tři ďáblíci, následně také v roce 2015 vzniká na Netflixu seriál Dobrodružství Kocoura v botách, nicméně zde byl Banderas nahrazen Ericem Bauzou. Od onoho roku 2011 jsme se však nikdy nedočkali dalšího plnohodnotného filmu. To se ovšem brzy změní. Pokračování filmového spin-offu, které ponese název Kocour v botách: Poslední přání, k nám dorazí ještě letos na podzim. 

Dorazil už také první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jak všichni moc dobře víme, kočky mají devět životů. Nicméně Kocour v botách jednoho dne se zděšením zjistí, že během svého veškerého dobrodružství v minulosti už osm z nich vyplýtval. Proto se rozhodne vydat se na velkolepou cestu, aby mohl všechny své ztracené životy opět obnovit. Přesně kolem toho by se měl točit hlavní děj celého filmu, nicméně přesné detaily zatím neznáme. Skvělou zprávou však je, že charismatického kocoura opět ztvární Antonio Banderas. Připojí se k němu i jedna z jeho hereckých kolegyň z filmové trilogie „Mexiko“ od Roberta Rodrigueze, krasavice Salma Hayek. Ta ztvární kocourovou bývalou parťačku jménem Kitty Soft Paws. 

O režii by se měl postarat Joel Crawford, který například v roce 2020 také natočil animák Croodsovi: Nový věk. Na scénáři se podíleli Christopher Meledandri a Chris Miller, který zrežíroval první spin-off z roku 2011. Kromě výše zmíněných ve filmu uslyšíme herce jako Florence Pugh, John Mulaney, Harvey Guillén, Olivia Colman, Ray Winstone, Samson Kayo, Anthony Mendez a Da'Vine Joy Randolph.

Oficiální premiéra je stanovená na 22. 9. 2022.