V půlce letošního léta se konečně rozjelo natáčení druhé části filmové Duny, o kterou se opět stará talentovaný Denis Villeneuve. Zcela původně se předpokládalo, že produkce začne až někdy na začátku letošního podzimu, ale zdá se, že tvůrci se rozhodli neotálet. A pokud se na očekávané pokračování už velice těšíte, máme pro vás dobrou zprávu.

Nedávno totiž vyšlo najevo, že premiéra filmu k nám nakonec dorazí už o dva týdne dříve. Původně se předpokládalo, že snímek vyjde 16. 11. 2023, nyní je ale datum premiéry stanovený na 2. 11. 2023. Snímek tak v podstatě vyjde ve stejné době, kdy se měl v kinech objevit i MCU Blade, jemuž však byla premiéra odložena až na rok 2024. Druhý díl tentokrát vyjde exkluzivně pro kina, na HBO Max by se měl objevit až po několika měsících. 

Hlavní část produkce je opět zasazená v Budapešti, kde se z velké části natáčel i první díl, ovšem přípravy probíhaly v Itálii.

Opět se tak můžeme těšit na staré známé pardály, ke kterým se ve druhém díle připojí nováčci z řad slavných herců. Patří mezi ně například legendární Christopher Walken, jenž si zahraje mocného císaře Shaddama IV. Corrina, následně Florence Pugh, která si zahraje jeho dceru Irrulan Corrino, dále Léa Seydoux v roli prohnané a nebezpečné Lady Margot, plus nesmíme zapomenout ani na Austina Butlera, jenž ztvární válečníka Feyda-Rautha Harkonnena.

Chybět samozřejmě nebude ani důležitá část obsazení z prvního dílu, které se skládá z herců jako Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Dave Bautista a Josh Brolin.

Villeneuve opět pracoval na scénáři, který zpracovával spolu s Jonem Spaihtsem. Z fotky ze začátku natáčení taktéž víme, že se vrací i kameraman Greig Fraser, který za první díl letos vyhrál Oscara.

Dovolíme si také připomenout, že Denis Villeneuve vyjádřil přání natočit i třetí film, ovšem vše bude nakonec záležet na komerčním úspěchu druhé části.

Teď už jen musíme doufat, že celá produkce bude probíhat hladce a nesetká se s žádným malérem.