Netflix opět přinesl nové střípky k druhé sérii seriálové adaptace vyhlášené knižní série Zaklínač. Informace se tentokrát týkaly události, která odstartuje druhou sezónu. Fanoušci se mohou těšit na adaptaci jedné z nejlepších povídek od Andrzeje Sapokowského.

Informační vlna přišla prostřednictvím minutového videa, kterým provázela showrunnerka série, Lauren Schmidt Hissrich. Ta s velkým nadšením oznámila, že druhou sérii odstartuje povídka Zrnko pravdy, jež je součástí první povídkové sbírky s podtitulem Poslední přání.

Povídka začíná Geraltovým nálezem dvou mrtvých těl, jejichž způsob zavraždění nasvědčuje přítomnosti velmi nebezpečného monstra. Stopy dovedou Šedého vlka k malému stavení, ve kterém žije prokletý kříženec kance, medvěda a člověka, Nivellen. V dalším popisu nebudeme kvůli spoilerům pokračovat. Rádi bychom však zmínili, že se jedná o příběh s velmi hlubokou myšlenkou.

Netlixovská adaptace však projde malou změnou. Zatímco v originální povídce řeší problémy Geralt (Henry Cavill) sám, v seriálu bude součástí příběhu i Ciri (Freya Allan). Hissrich toto rozhodnutí vysvětluje tím, že chtěla převyprávět další povídky, pro které v první sérii nebylo místo. Podle našeho názoru mohla povídku zasadit ve formě flashbacku bez využití Ciri. 

Teaser trailer k druhé sérii

Showrunnerka ve videu taktéž zmiňuje, že se diváci mohou těšit na skvělý příběh o rodině, o důležitých tajemstvích a o monstrech, která dřímají v našich nitrech. Chybět samozřejmě nebude ani Nivellenův smutný životní příběh v podání Kristofera Hivju.

Druhá série Zaklínače se na streamovací platformě Netflix objeví v polovině letošního prosince/decembra. Dlouhé čekání si však budete moci zkrátit animovaným filmem o Vesemirovi, jehož premiéra spadá na 23. srpna/augusta 2021.