Neil Druckmann a Craig Mazin, showrunneři a hlavní scenáristé seriálové adaptace The Last of Us, mají momentálně plné ruce práce s chystanou druhou sezónou, která na službu Max dorazí někdy v roce 2025.

Těšit se tak můžeme na zadaptování příběhové linky, kterou fanouškům představil druhý herní díl z roku 2020, ovšem už nějakou dobu také víme, že druhá řada zřejmě nezahrne všechny jeho události, přičemž některé z nich si tvůrci nechají až na řadu třetí.

Nyní server Deadline přišel s dalšími informacemi o tom, co Druckmann a Mazin vlastně plánují. Druhá řada bude údajně o něco kratší, divákům by tentokrát měla nabídnout sedm epizod, nikoliv devět, které měla první sezóna. Mazin každopádně tvrdí, že se jedná o výsledek snahy o vytvoření věrného zpracování příběhu herní předlohy. 

Podle scenáristy má druhá hra mnohem více příběhového materiálu, tudíž museli mimo jiné přijít na to, jak onen příběh odvyprávět napříč několika sezónami. Mazin dále uvádí, že pokud třetí řada dostane od HBO zelenou, měla by být podstatně větší.

Zároveň také v rozhovoru pro Deadline uvedl, že zřejmě nebudou schopni celý příběh odvyprávět skrze druhou a třetí řadu, protože si dávají na čas, přičemž samotné vyprávění vedou zajímavými cestami. Následně potvrdil, že bude možná třeba vytvořit i čtvrtou řadu, protože příběh, který chtějí svým fanouškům a divákům představit, je oproti tomu v předešlé sezóně obsáhlejší a děje se toho v něm mnohem víc. Něco takového je proto mnohem těžší převést do seriálové podoby, i tak ale Mazin ujišťuje, že s druhou řadou nakládají s láskou a péčí, přičemž každá epizoda podle něho působí jako samostatný blockbuster. 

Do druhé řady se samozřejmě vrátí hlavní protagonisté Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey).

Dále se nám představí Kaitlyn Dever jako Abby, Young Mazino jako Jesse, Isabela Merced jako Dina, Danny Ramirez jako Manny, Ariela Barer jako Mel, Tati Gabrielle jako Nora, Spencer Lord jako Owen a Jeffrey Wright jako Isaac. Dále je k druhé řadě upsaná i Catherine O'Hara, kterou letos uvidíme v dlouho očekávaném pokračování Beetlejuice.

O režii jednotlivých epizod se postarají Mark Mylod (Menu), Kate Herron (Loki), Stephen Williams (Živí mrtví) a Nina Lopez-Corrado (Agenti S.H.I.E.L.D.).

Druhá řada na službě Max vyjde během příštího roku.