Druhá řada úspěšného seriálu The Last of Us se rozrostla o další herce. Na začátku letošního roku byla Kaitlyn Dever vybrána jako Abby. K obsazení se potom přidal Young Mazino v roli Jesseho a nakonec Isabela Merced si zahraje Dinu. Stále nám ale několik důležitých postav chybělo.

Na seznam si teď můžeme připsat herce, kteří si zahrají spojence mnohými hráči nenáviděné Abby. Dannyho Ramireze (Top Gun: Maverick, Falcon a Winter Soldie) bude Manny. Ten je popisován jako loajální voják s veselým postojem, který skrývá bolest starých ran a strach, že zklame své přátele, když ho budou nejvíce potřebovat. Hráči The Last of Us Part 2 vědí, že jde o blízkého přítele Abby.

Vojenská zdravotnice Nora je také spojencem Abby. Nora bojuje s pocitem viny za hříchy ze své minulosti a v seriálu ji obsadí Tati Gabrielle (Ty, Sabrinina děsivá dobrodružství). Do Mel se vžije Ariela Barer (Runaways). Mel je mladá lékařka, jejíž odhodlání zachraňovat životy je zpochybňováno realitou války. Tady raději nebudu zabíhat do detailů kvůli spoilerům.

A na závěr je tady Spencer Lord. Herec z Riverdale a Family Law si užije roli Owena s jemnou duší uvězněnou v těle válečníka, odsouzeného k boji s nepřítelem, kterého odmítá nenávidět.

Showrunneři a hlavní scenáristé Neil Druckmann a Craig Mazin jsou novými herci nadšeni. Dle nich se do postapokalyptického světa The Last of Us dokonale hodí. Od minulého roku víme, že druhá řada The Last of Us nepokryje celý příběh hry The Last of Us Part 2. Seriál by mohl mít tři až pět sérií. Druhá část bude mít premiéru v roce 2025 na HBO.