Před několika dny jsme se dočkali zbytku první série animovaného seriálu Arcane, který vychází podle super populární videohry League of Legends. A Netflix přednedávnem ohlásil, že úspěšný seroš se dočká i druhé řady, která je již ve výrobě. No bodejť by ne, když první série skončila takovým cliffhangerem! Společně s výrobním studiem Riot Games se Netflix o novinu s fanoušky podělil v neděli na dvoudenní události Undercity Nights. Ve druhé sérii se tak opět můžeme těšit na hlasy herců jako například Hailee Steinfeld (Vi), Ella Purnell (Jinx) a Katie Leung (Caitlyn). Skvělou zprávou je také fakt, že se na nic nečeká. Produkce druhé řady už totiž byla zahájena. 

Seriál premiéroval na začátku tohoto měsíce, přičemž se zaměřuje na konflikt mezi utopickým městem Piltover a utlačovaným podzemním místem jménem Zaun. Hlavní děj především sleduje dvě populární League of Legends šampionky a sestry Jinx a Vi, které se však obě nacházejí na odlišných stranách války. Unikátní animaci celého seriálu si vzalo na starost studio Fortiche Productions, které má nyní plné ruce práce s výrobou druhé řady. Na úspěch řady první zareagovali i tvůrci Christian Linke a Alex Yee:

,,Jsme více než nadšení z pozitivních reakcí na první sérii Arcane, nyní tvrdě spolupracujeme s kreativními mágy z Riot Games a Fortiche Productions, abychom přivedli na svět i druhou řadu."

Christian Linke posléze uvedl:

,,Jsem si naprosto jistý tvrzením, že každý, kdo na těchto věcech pracuje, to vnímá tak, jako kdyby makali na té nejdůležitější věci své kariéry.“

Linke už v minulosti mimo jiné uvedl, že celý seriál Arcane je vlastně takovým „milostným dopisem“ pro fanoušky League of Legends. A jak se zdá, fanoušci ten dopis rozhodně s láskou ocenili. Zatím však nevíme, kdy přesně se druhé série dočkáme, ale měla by k nám dorazit snad už někdy během příštího roku, přičemž bude opět složená z devíti epizod. Už jste se na Arcane podívali? Co na něj říkáte?