Už jen pár týdnů nás dělí od premiéry druhé řady fantasy seriálu Rod Draka, ve které válka mezi dvěma stranami Targaryanů skutečně začne. Pokud jste tudíž události z předchozí sezóny zapomněli, je ideální čas se na ni před premiérou druhé řady znovu podívat. Velkou roli v příběhu sehrávají samozřejmě i draci. A služba Max se nedávno pochlubila novým videem, které vám znovu připomene jména nejenom všech okřídlených a oheň chrlících tvorů, ale i jejich jezdců. Podívat se na něj můžete výše.

Připomene se nám například Syrax královny Rhaenyry (Emma D’Arcy), pak Caraxes alias Krvavý červ, na němž létal princ Daemon (Matt Smith), a samozřejmě nechybí ani stará a obří dračice Vhagar, která nyní poslouchá jednookého Aemonda (Ewan Mitchell). 

Druhá řada Rodu Draka bude oproti předešlé sezóně už o něco akčnější a velkolepější. Však není divu, teprve teď takzvaný Tanec draků, kterým se označuje krvavá válka o královské nástupnictví na Železný trůn, doopravdy odstartuje se vší parádou. Všechny dosavadní trailery každopádně vypadaly velice slušně, tak snad se máme nač těšit.

Kromě výše zmíněných se každopádně vrátí také Olivia Cooke jako Alicent Hightower, Rhys Ifans jako Otto Hightower, Eve Best jako Rhaenys, Steve Toussaint jako Lord Corlys Velaryon, Fabien Frankel jako Ser Criston Cole, Sonoya Mizuno jako Mysaria, Graham McTavish jako Ser Harrold Westerling, Matthew Needham jako Larys Strong a John MacMillan jako Laenor Velaryon.

Mezi nováčky patří Clinton Liberty jako Addam z Hullu, Jamie Kenna jako Ser Alfred Broome, Kieran Bew jako Hugh, Tom Bennett jako Ulf, Tom Taylor jako Lord Cregan Stark, Vincent Regan jako Ser Rickard Thorne, Abubakar Salim jako Alyn z Hullu, Gayle Rankin jako Alys Rivers, Freddie Fox jako Ser Gwayne Hightower a Simon Russell Beale v zatím neznámé roli.

Na službě Max od 16. 6. 2024.