Seriál Rod Draka patří mezi ony šťastlivce, jehož výrobu události v Hollywoodu z předchozích měsíců nepozastavily. První klapka druhé řady padla v půlce dubna, ovšem hlavní část produkce nedostala stopku ani poté, co se ke stávkujícím scenáristům přidali v červenci i herci, kteří spadají po organizaci SAG-AFTRA. Většina seriálových herců totiž patřila k britskému protějšku Equity, tudíž se ke stávce připojit nemohli. Natáčení tak mohlo bez problémů pokračovat dál.

A právě nedávno konečně padla poslední klapka, tudíž druhá řada může zamířit do postprodukce. V následujících měsících (možná i týdnech), bychom se od HBO mohli dozvědět přesné datum premiéry, ale společnost podle všeho plánuje druhou sezónu vydat již příští rok, údajně někdy během léta. Ještě si ale raději počkáme na nějaké oficiální potvrzení. 

Tanec draků, krvavý konflikt o královském nástupnictví mezi stranami Černých a Zelených, se nám ve druhé sezóně rozjede na plné obrátky. Tvůrci už v minulosti slíbili, že další řada bude mít o něco rychlejší tempo, přičemž se máme těšit na jednu obzvlášť velkolepou bitvu.

Ještě se ale hodí připomenout, že druhá sezóna bude oproti svému předchůdci o něco kratší. Údajně by totiž měla obsahovat jen osm epizod, nikoliv deset. Podle mluvčí HBO se ale jedná čistě o tvůrčí rozhodnutí, které souvisí s plánem odvyprávět co nejkvalitnější příběh. V budoucnu bychom se každopádně měli dočkat také řady třetí, která bude možná už finálová. To ale ještě není stoprocentně jisté. 

Minulý rok z pozice showrunnera odstoupil Miguel Sapochnik, seriál tak povede jen Ryan Condal.

Do druhé řady se vrátí herci jako Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno a Rhys Ifans.