Druhá část Duny má za sebou svůj třetí víkend v kinech. A pokud se snad někdo obával, že o velkolepé pokračování sci-fi události od Denise Villeneuvea nebude až tak velký zájem, tak ho jednoznačně můžeme uklidnit. Filmu se totiž vede skvěle.

Po svém třetím víkendu utržil pro domácí box office 29,1 milionu dolarů, přičemž zájem klesá pomalým tempem. Celosvětově už ale má druhá Duna na kontě necelých 495 milionů, čímž už překonala celkové tržby předešlého dílu (434,8 mega). Snímek je tak těsně před půlmiliardovou hranicí. A pokud se mu bude dařit i v následujících týdnech, na konto by si mohl připsat ještě dalších pár stovek milionů. To holt uvidíme.

Když k tomu připočteme ještě skvělé recenze, už teď je každopádně pravděpodobné, že Warneři dají oficiálně zelenou i plánovanému třetímu dílu, který by měl být adaptací knihy Spasitel Duny. Té se ale zřejmě hned tak nedočkáme, i kdyby ji u Warnerů schválili, Villeneuve na konci minulého roku odhalil, že si od franšízy možná udělá menší odbočku a natočí něco jiného. Níže se každopádně můžete podívat na naši recenzi. 

Minulý víkend s tržbami jen o chloupek ovládl animák Kung Fu Panda 4, který po svém druhém víkendu v kinech utržil pro domácí box office 30 milionů dolarů. Celosvětově má snímek na kontě 176,5 mega, což nejsou vůbec špatná čísla. Dobrou zprávou pro film je také fakt, že ho ještě teprve čeká uvedení na dalších filmových trzích. V následujících týdnech se animák dostane do kin evropských zemí jako Nizozemsko, Itálie, Maďarsko, Finsko, Švédsko a Velká Británie. Pak tu ještě máme samozřejmě pro Hollywood oblíbený zlatý důl (Čínu), kde bude film premiérovat za několik dní. S filmu se tak zřejmě stane dobrá trvalka, která by neměla problém onu půlmiliardovou hranici překonat také. Na rozpočet 85 milionů tu bude bezpochyby velký úspěch.

Na třetím místě máme novinku v podobě dobrodružného dramatu Nezlomní s Markem Wahlbergem. Zde to už bude citelně horší. Snímek po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office jen 7,5 milionu dolarů. Není přesně známo, jak velký byl rozpočet, ale podle určitých zdrojů by to mohlo být až 40 mega. Pokud je to pravda, tak snímek odstartoval velice bídně. Uvidíme, co přinesou následující týdny, ale zde bychom s žádným malým hitem počítat neměli.

Na čtvrtém místě máme hororovou podívanou Neviditelné zlo, které po svém druhém víkendu pro domácí box office utržilo 5,6 milionu dolarů. Celosvětově už má snímek v kapse necelých 22 milionů, což na rozpočet kolem 12 mega není vůbec špatné. Jistě, měli jsme tu už mnohem úspěšnější horory, ale studio Lionsgate se nemusí bát, že by mělo na krku nějaký propadák.

A na pátém místě máme životopisné drama Cabrini, které po svém druhém víkendu utržilo pro domácí box office 2,8 milionu. Tržby se tak od minulého víkendu propadly o více než 60 %. Celosvětově zatím snímek utržil 13,1 milionu, což na údajný rozpočet 50 mega rozhodně není nejlepší výsledek. Ani zde bychom s žádným hitem neměli počítat. 

A na co do kina tento týden? Pokud máte rádi filmografii bratří Coenů, můžete zkusit sólo film od jednoho z nich. V komediálním snímku Panenky na útěku si hlavní role zahrají Margaret Qualley a Geraldine Viswanathan, kterým se do rukou dostane velice zvláštní kufřík s ještě zvláštnějším obsahem.

Pokud jste fanoušci hororu a slintáte nad fotkami Sydney Sweeney, můžete dát šanci filmu Neposkvrněná. V něm si herečka zahraje jeptišku, která začne sloužit bohu v proslulém klášteře na italském venkově. Zde se ale nacházejí temná a náležitě hrůzostrašná tajemství.

Oba dva filmy budou premiérovat ve čtvrtek, tedy 21. 3. 2024. Níže se můžete podívat na trailery.