Podle režiséra Denise Villeneuvea bude nadcházející druhá část Duny o něco akčnější a velkolepější. A zdá se, že podle toho bude vypadat také celková stopáž filmu. Server Collider nedávno potvrdil, že druhá Duna bude mít stopáž 166 minut, čímž bude oproti jedničce o jedenáct minut delší.

Zároveň se ale také tím pádem bude jednat o vůbec nejdelší celovečerní snímek, jaký Villeneuve kdy natočil. Duna tak toto prvenství vyfoukla režisérově snímku Blade Runner 2049, který je jen o 2 minuty kratší. Ze zpráv z minulých měsíců to také jednu dobu vypadalo na to, že snímek bude mít něco přes 3 hodiny, ale zdá se, že tvůrcům se podařilo film dostatečně osekat, aby ona stopáž nebyla tak brutální. 

Chystaný druhý díl tak bude pokračovat v příběhu Paula Atreida (Timothée Chalamet), který kvůli podlému rodu Harkonnenů musel prchnout se svou matkou (Rebecca Ferguson) do pouště planety Arrakis. Zde se snaží začít nový život po boku domorodých fremenů, v rámci čehož pak Paul pod vedením fremenského náčelníka Stilgara (Javier Bardem) absolvuje výcvik.

Během něho se sblíží s dívkou jménem Chani (Zendaya) a znovu se shledá se svým starým dobrým přítelem Gurneym Halleckem (Josh Brolin). Baron Harkonnen (Stellan Skarsgård) a jeho nelítostný synovec Rabban (Dave Bautista) však ještě neřekli své poslední slovo. 

V pokračování se nám představí také několik nových postav, jmenovitě Feyd-Rautha (Austin Butler), galaktický císař Shaddam IV. (Christopher Walken), princezna Irulan (Florence Pugh) a Lady Margot (Léa Seydoux).

Na scénáři k druhému dílu s Villeneuvem opět pracoval Jon Spaihts (Prometheus, Doktor Strange).

V našich kinech se snímek objeví 29. 2. 2024.