Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k filmu Sisu!

Na konci minulého měsíce dorazila do našich kin zábavná akční podívaná jménem Sisu, ve které se Jorma Tommila jako finský prospektor Aatami stál zkázou pro ustupující nacistický oddíl. Na konci filmu se Aatamovi podařilo nejenom zcela zlikvidovat veškeré přívržence hákového kříže, ale taktéž dostat nalezené zlato do banky, což byl cíl, který si na začátku své dlouhé a ve výsledku i krvavé cesty zadal. Sisu je ovšem oním druhem filmu, který slušně funguje samostatně, tudíž nějaké to pokračování nutně nepotřebuje.

Ale přesně na něj by mohlo někdy v budoucnu skutečně dojít. Režisér a scenárista Jalmari Helander, který za filmem stojí, v rozhovoru pro GamesRadar+ odhalil, že už má dlouho vymyšlený nápad, co by se s drsňákým prospektorem dělo dál. 

Helander na onen nápad patrně přišel už během psaní Sisu, protože si začal pokládat otázku, zda Aatamiho nalezené zlato skutečně učiní šťastným. Přesně proto film skončil v bance tak náhle, tedy tak, že nám neukázal, co se s našim hrdinou dělo dál. Podle Helandera by tak bylo zajímavé sledovat, jak by Aatami naložil se všemi penězi, které za zlato dostal. V jednom má ale režisér jasno. Šťastným by ho určitě neučinily. V rámci toho také filmař v rozhovoru naznačil, že možná bude v budoucnu někdo potřebovat jeho bojové dovednosti.

Druhý díl je tudíž vcelku reálná možnost, ovšem zatím na stole není žádné oficiální oznámení. Pokud by k němu ale skutečně došlo, náckové v něm samozřejmě nesmějí chybět. Však v době prvního dílu, tedy ke konci roku 1944, zbývalo do kapitulace Německa ještě několik měsíců, to je dost času na nějaké to další krvavé vyřízení další části Hitlerovy sebranky. 

Sisu zaznamenal i slušný úspěch z komerčního hlediska. Film z relativně skromného rozpočtu 6 milionů eur nakonec celosvětově vydělal 11,1 milionů, tudíž už jen z toho důvodu by se tento finský John Wick mohl dočkat plnohodnotného pokračování.

Zatím si však budeme muset počkat na to, až Helander oznámí, že druhý díl je oficiálně ve výrobě, aby mohl svůj plán uskutečnit. A pokud jste náhodou ještě neviděli naši recenzi, určitě to níže napravte!