Star Wars univerzum čítá mnoho různorodých a zajímavých postav, jak v originální sérii, tak i v seriálech, knihách a komiksech, které rozšiřují lore tohoto zajímavého a kultovního světa. Jednou z nich je archeoložka Doctor Chelli Lona Aphra, která se objevila ve třetím čísle komiksu Darth Vader v roce 2015, anebo ve své vlastním komiksové sérii Star Wars: Doctor Aphra z roku 2016. Nedávno jsme vás také informovali o jejím vlastním origin story ve formě audio dramatu.

A aby toho nebylo málo, k audio dramatu se přidává i nová komiksová série se stejným názvem jako u série z roku 2016, tudíž Star Wars: Doctor Aphra. Scénář má na starosti Alyssa Wong (Future Fight Sisters, The Mythic Dream). Na kresbě pracovala Marika Cresta (X-Men, Marvel Legacy Companion). První díl série je již k dostání v digitální podobě, ve fyzickém vydání vyjde až 27. května/máje tohoto roku. Vydání má na starosti komiksový gigant Marvel.

Příběh se odehrává v období 5. epizody Star Wars po událostech neúspěšné bitvy o planetu Hoth. V dobách, kdy není pro zločince, odpadlíky a archeology v galaxii bezpečno. Po všech nepovedených akcích a téměř neúspěšných útěcích se archeoložka Doctor Aphra vrací zpět do své práce, z důvodu nedostatku kreditů. Aby se dokázala zaopatřit na celý život, rozhodne se získat prokletý artefakt RINGS OF VALE. Na tuto akci však bude potřebovat ty nejlepší lovce z celé galaxie. Doktorka a její posádka však nejsou jediní, kteří mají na vzácný artefakt zálusk. Do hry se přidá Ronnen Tagge, bohatý dědic mocné rodiny Taggeů. Zvládne Aphra se svou posádkou získat artefakt, slávu a bohatství?

Jak již bylo řečeno, první číslo komiksu, který čítá 23 barevných stran, je již v digitální verzi k dostání na eshopu Marvel. Tištěná verze vyjde v USA 27. května/máje. Oboje verze jsou samozřejmě v anglickém jazyce. Pokud by se však tato série proslavila, je možné, že se ve formě svazku objeví i u nás v českém překladu.