První a nejzajímavější novinkou je určitě oznámení audio dramatu na motivy origin story doktorky Aphry. O přípravu scénáře se postará Sarah Kuhn, která se s touto novinkou pochlubila na youtube.

Pokud vám toto jméno nic neříká, byla představena na stránkách komiksu Dartha Vadera. Je to zvláštní postava. Trochu jako Indiana Jones, ale s pokřivenější morálkou. Vader si jí najme, aby využila svoje archeologické schopnosti na nalezení droidů pro jeho machinace. Poté, co Vader objeví mladého Luka Skywalkera, muže který je zodpovědný za zničení Hvězdy smrti, je vyslána vyšetřit záhadnou smrt Padmé a výsledek jejího těhotenství.

Její příběhy si můžete přečíst i u nás v komiksových sériích Vader a Doktorka Aphra od nakladatelství Egmont. Audiokniha bude vyprávěna v první osobě a můžeme se prý těšit i na nové scény. Audiokniha (v anglickém jazyce) vyjde 21. července.

Disney Gallery: The Mandalorian je titul nového dokumentárního seriálu Disney+ o natáčení právního hraného Star Wars seriálu. Bude mít 8 epizod a přinese pohled do zákulisí natáčení. Premiéru bude mít seriál 4. května, ale bohůmžel my se budeme muset spokojit pouze s trailerem do té doby, než se Disney rozhodne spustit službu i u nás.

Lucasfilm a Disney taktéž oznámili dvě nové knihy od historika ze světa Hvězdných válek. Star Wars: Galaxy’s Edge – Traveler’s Guide to Batuu a Star Wars Book of Lists od Cola Hortona. První kniha by měla vyprávět o planetě Batuu, kde se shromažďují pašeráci, lovci odměn a podobná havěť. Jejím reálným protějškem je Disney Star Wars Park. Druhá kniha by měla obsahovat 100 stránek „postav, tvorů, lodí a planet“ ze všech devíti epizod.