Italský režisér Luca Guadagnino na filmovém festivale v Benátkách nedávno uvedl svůj nejnovější snímek, jménem Bones & All, který se dočkal téměř devítiminutového aplausu ve stoje. V hlavní roli se představil Timothée Chalamet, který ve snímku ztvárňuje mladíka jménem Lee.

Není to ale poprvé, co Chalamet s režisérem pracuje. Mladý herec se už objevil v jeho překrásném romantickém dramatu Dej mi své jméno z roku 2017, který byl pro jeho kariéru průlomový. Jistě, ještě v předchozích letech se Chalamet objevil ve velkofilmech jako Interstellar, ale právě díky svému výkonu ve výše zmíněném snímku na sebe upoutal pozornost celého Hollywoodu. V roce 2018 se tak dočkal i nominace na Oscara v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli.

Mnozí diváci, kteří byli filmem vyloženě okouzlení, si tak přáli, aby jednoho dne vzniklo pokračování. A přesně o tom promluvil režisér Guadagnino.

Film Dej mi své jméno vypráví o mladíkovi jménem Elio (Chalamet), který se v Itálii roku 1983 seznamuje se sympatickým čtyřiadvacetiletým Američanem jménem Oliver (Armie Hammer). Ten do jejich domu přijíždí jako stážista na pomoc Eliovo otci, který je vysokoškolským profesorem a odborníkem na řecko-římskou kulturu. Jak spolu ale Elio a Oliver tráví více času, jejich počáteční přátelství začne pomalu přecházet v něco většího.

V nedávném rozhovoru pro IndieWire tak Guadagnino prohlásil, že případný další díl by nerad nazýval „pokračováním“. Spíše jen další částí kroniky o Eliovi, chlapci, který se pomalu stává mužem. Režisér ale odhalil, že je to skutečně něco, co by jednoho dne rád udělal. Tudíž možnost dalšího dílu je skutečně reálná. Otázkou ovšem je, o čem by pojednával. Vzhledem k tomu, že herecká kariéra Armieho Hammera patrně skončila poté, co byl obviněn ze sexuálního obtěžování a kanibalismu, tak s návratem Olivera bychom asi počítat neměli.

Co se týče jeho nejnovějšího filmu Bones & All, tak se můžeme těšit na příběh dvou milujících se kanibalů, kteří se společně vydají na tisíc mil dlouhou cestu po Spojených státech. Ale i přes jejich nejlepší úsilí vedou všechny cesty zpět k jejich děsivé minulosti a ke konečné volbě, která rozhodne, zda jejich láska přežije jejich hrozivý a společností nepřijímaný zvyk. Po boku Chalameta se také objeví herečka Taylor Russell v roli Maren.

Oficiální premiéra filmu je stanovená na 23. 11. 2022.