Krátce po začátku minulého měsíce konečně odstartovalo natáčení prequelu úspěšné hororové série Tiché místo, kterou v roce 2018 odstartoval herec a režisér John Krasinski. Těšit se tak můžeme na snímek jménem A Quiet Place: Day One. A pokud jste předchozí dva filmy zhlédli, tak už vám podle názvu musí dojít, o čem bude pojednávat. Předchozí tituly vyprávěly o rodině, která se snaží v tichosti přežít v postapokalyptickém světě, jenž byl zdevastován hrozivými stvůrami z vesmíru. Smrtící netvoři, proti kterým lidské zbraně téměř nic nezmůžou, mají extrémně vyvinutý sluch, kvůli němuž jsou schopní vyhledat nešťastníky, kteří ve své pošetilosti dělají příliš velký kravál.

Příběh chystaného snímku se patrně bude odehrávat v prvních dnech mimozemské invaze na planetu Zemi. V rámci toho se tudíž dočkáme nových hrdinů, ale nedávno vyšlo najevo, že minimálně jednu známou tvář z předešlých filmů přece jenom uvidíme. 

Herečka Lupita Nyong'o, která má ve snímku ztvárnit hlavní roli, se nedávno na svém Instagramu pochlubila fotkou, na níž se kromě dalších jejích hereckých kolegů nachází také Djimon Hounsou. Známého a na Oscara nominovaného herce jsme mohli vidět ve druhém díle z roku 2020, kde ztvárnil vůdce malé ostrovní kolonie přeživších, kteří pomohli členům hlavní hrdinské rodiny.

I přestože ale jeho role nebyla ve výsledku zas až tak velká, jeho účast v prequelu by nám tak mohla blíže ukázat, jak vlastně bylo celé ostrovní útočiště založeno. Stejně tak je možné, že v chystaném filmu bude tentokrát hrát mnohem větší roli, protože bychom se tím pádem mohli dočkat i příběhu jeho rodiny. V rámci toho se tak nabízí otázka, zda se vrátí zpět také další známé postavy z předchozích filmů, například Cillian Murphy jako Emmet a Emily Blunt jako Evelyn. Ale to se holt necháme překvapit.

Na níže uvedené fotce se také nachází Alex Wolff, který například zazářil v hororu Děsivé dědictví (2018), a Joseph Quinn, jenž se stal miláčkem fanoušků veleúspěšného seriálu Stranger Things, v jejíž čtvrté řadě ztvárnil postavu Eddieho Munsona. Oba dva by tak společně s Lupitou měli ztvárňovat primární role. 

Připravovaný film natáčí Michael Sarnoski, který se proslavil svým pochmurným snímkem Pig s Nicolasem Cagem v hlavní roli. Původně měl prequel natočit Jeff Nichols, který byl zároveň Krasinskiho první volbou, ale ten během podzimu roku 2021 od projektu vycouval.

Ve výrobě je také třetí díl z hlavní série, o který by se měl postarat opět Krasinski. Toho se ale patrně dočkáme až někdy v roce 2025.

Oficiální premiéra prequelu je stanovená na 8. 3. 2024.