Mezi nejslavnější americké seriály z konce devadesátých let patří bezpochyby i komediální série Zlatá sedmdesátá. A jak už jsme vás minulý podzim informovali, na jeho úspěch naváže zbrusu nový seriál, který zas ponese název Zlatá devadesátá. Příběh se bude odehrávat v roce 1995, přičemž se zaměří na Leiu, dceru dvou hlavních postav původního seriálu, přesněji Erica (Topher Grace) a Donny (Laura Prepon). Ta si přes léto udělá kupu nových přátel, se kterými začne prožívat celou řadu různých příhod. Dosud však nebylo známo, zda se v připravovaném spin-offu dočkáme i staré i staré dobré party z původního seriálu. Ještě na podzim streamovací platforma Netflix, která má celý projekt pod palcem, oznámila, že se určitě vrátí pan a paní Formanovi, které opět ztvární Kurtwood Smith a Debra Jo Rupp. Ale jak to bude s ostatními?

Inu, nakonec se v seriálu opravdu dočkáme téměř všech hlavních protagonistů ze Zlatých sedmdesátek! To znamená, že se opět můžeme těšit na Erica Formana (Topher Grace), Jackie Burkhart (Mila Kunis), Michaela Kelso (Ashton Kutcher), Donnu Pinciotti (Laura Prepon) a Feze (Wilmer Valderrama). Hlavní role už znova sice hrát nebudou, ale i přesto by mohlo fanoušky potěšit, že své oblíbence po tolika dlouhých letech uvidí znovu. Že vám tam jedno jméno chybí? Ano, představitel Stevena, tedy Danny Masterson, se jako jediný z hlavní šestice v seriálu neobjeví. Herec totiž čelí obvinění ze tří případů znásilnění, přičemž momentálně ho čeká soudní proces. Právě z těchto důvodů se Steven do připravovaného spin-offu nakonec nevrátí. 

Leiu Forman, která by měla být ústřední postavou celého seriálu, si zahraje Callie Haverda, poměrně neznámá herečka, jež se například objevila ve filmu The Lost Husband a v seriálu Věštci. Dále se ve Zlatých devadesátých dočkáme herců jako Ashley Aufderheide, Mace Coronel, Maxwell Acee Donovan, Reyn Doi a Sam Morelos.

Původní seriál Zlatá sedmdesátá, který sledoval partu teenagerů ve Wisconsinu, měl premiéru v roce 1998, přičemž to ve výsledku dotáhl až na osm sérií. Za dobu svého vysílání si vybudoval masivní fanouškovskou základnu, která se již dlouhou dobu dožadovala nějaké formy pokračování. Na úspěch značky se v roce 2002 pokusil navázat seriál Zlatá osmdesátá, ovšem nejenže na něm dělali jiní tvůrci, ale navíc se ani zdaleka nedočkal tolika pochvalných recenzí.

Mnohé určitě potěší i ten fakt, že na nadcházejícím seriálu bude opět pracovat dvojice Bonnie a Terry Turnerovi, kteří by se měli stát jeho showrunnery. Hlavním šéfem seriálu se ale stane Gregg Mettler, který na Zlatých sedmdesátých pracoval jako jeden ze scénáristů.

Těšíte se?