V novém pondělním box office okénku se tentokrát podíváme na snímek Bez kalhot: Poslední tanec, který premiéroval minulý týden. Právě on si totiž po víkendu zajistil první místo v domácím box officu, po němž má celosvětově na kontě 18,6 milionů dolarů. I tak ale má film, v němž Channing Tatum opět ztvárňuje profesionálního striptéra, trochu trable, protože předešlé snímky si po prvním víkendu vedly z komerčního hlediska mnohem lépe. Film měl navíc rozpočet asi 49 milionů dolarů, tudíž příliš slušně rozhodně nezačal.

Je ovšem nutné dodat, že lidé měli možná mnohem větší zájem o nedávný Super Bowl, tudíž mnozí z nich se na kino vyprdli. Zatím se ale zdá, že třetí díl Bez kalhot žádným úctyhodným zakončením trilogie nebude, protože snímek momentálně nemá ani nijak zvlášť nadšené reakce. Ještě se necháme překvapit, co s sebou přinese nadcházející týden, ale žádné zázraky nečekáme. 

Mluvit budeme samozřejmě i o druhém díle Avatara, kterému se nakonec stále ještě nepovedlo se svými tržbami překonat legendární Titanic. Je už ale setsakramentsky blízko, protože pokračování sci-fi eposu Jamese Camerona už má celosvětově na kontě 2, 213 miliardy dolarů, Titanic zas 2, 216 miliardy.

Jeden z hlavních důvodů je ale fakt, že Titanic se v rámci svého 25. výročí dostal zpátky do kin, kde nějakých těch několik milionů ještě vydělal. V žebříčku víkendového domácího box officu se dokonce dostal na třetí místo, během něho se mu podařilo vydělat dalších 6,4 milionů, Avatar: The Way of Water si po víkendu zas připsal na účet 6,8 milionů. Se vší pravděpodobností ale druhý Avatar nakonec Titanic přece jenom v tržbách překoná, v rámci čehož se z něho stane třetí komerčně nejúspěšnější snímek v historii. 

A na co do kina tento týden? Samozřejmě na první marvelovku roku 2023, která bude zároveň startem již páté fáze MCU. Snímek Ant-Man a Wasp: Quantumania nám představí nejenom další velkolepé dobrodružství Scotta Langa, ale i nového arcizáporáka Kanga Dobyvatele, který všem našim hrdinům v budoucnu pořádně zavaří.

Snímek vstoupí do našich kin ve čtvrtek, tedy 16. 2. 2023. Níže se můžete podívat na jeden z oficiálních trailerů.