Nedávno zakončený Comic-Con v San Diegu nám nadělil opravdu bohatou nadílku informací o budoucnosti MCU. Nejenže nám byla představena chystaná pátá fáze, ale taktéž jsme nakoukli i do fáze šesté, ve které se dočkáme dalších dvou Avengers snímků. Oficiálně se za poslední film momentální čtvrté fáze považuje pokračování Black Panthera jménem Wakanda Forever, které vejde do kin 10. 11. 2022. Následnou pátou fázi zas má započít Ant-Man and the Wasp: Quantumania, který bude premiérovat 16. 2. 2023. V rámci toho si ale začali fanoušci říkat, kam tím pádem zapadá připravovaný Vánoční speciál Strážců Galaxie, který má vyjít na konci letošního roku. S odpovědí tak neotálel sám James Gunn, který se o veškerá dobrodružství hraných Strážců stará. 

Gunn na svém Twitteru odhalil, že Vánoční speciál je v podstatě takovým epilogem pro čtvrtou fázi, tudíž ho můžeme považovat ještě za určitý ukončující doslov.

Gunn zároveň také připomenul, že speciál patří do kánonu MCU, přičemž veškeří fanoušci si ho nesmí nechat ujít. Určitě by ho měli zhlédnout ještě před vydáním třetích Strážců Galaxie, protože v něm bude představena „jedna z nejlepších MCU postav všech dob.“ Režisér také diváky ujišťuje, že i přestože se nejedná o plnohodnotný díl, čeká na fanoušky opravdu uspokojivá a parádní jízda, která bude mít taktéž svůj vlastní nadupaný soundtrack. Speciál se bude přirozeně odehrávat po událostech čtvrtého Thora, přičemž částečně svými dějovými prvky vydláždí cestu ke třetímu dílu Strážců.

Co se týče atmosféry a ducha filmu, tak Gunn v minulosti prohlásil, že celý snímek je silně inspirovaný Svátečním speciálem Star Wars z roku 1978, který mnozí diváci považují za vůbec nejhorší film z předaleké galaxie, co kdy vznikl. Ale my samozřejmě pevně věříme, že Gunn si všechno pečlivě pohlídal a podobný osud jeho dílo nečeká. To by tak hrálo!

Ve filmu bychom se tak opět mohli dočkat herců jako Chris Pratt, Dave Bautista, Pom Klementieff, Vin Diesel, Bradley Cooper a Zoe Saldana.

Premiéra filmu je stanovená na prosinec/december 2022.