Už od loňského roku víme, že studio Lionsgate připravuje filmovou adaptaci knihy Dlouhý pochod (The Long Walk), kterou v roce 1979 napal legendární Stephen King. Otázkou teď je, jak to bude vypadat s obsazením. Server Deadline nyní hlásí, že k filmu by se mohli připojit Cooper Hoffman a David Jonsson, kteří by měli ztvárnit hlavní role. Oba herci o své účasti momentálně jednají.

Cooper Hoffman, syn již zesnulého herce Phillipa Seymour Hoffmana, si zahrál hlavní roli v milém komediálním dramatu Lékořicová Pizza (2021) od Paula Thomase Andersona.

David Jonsson si zas zahrál v seriálech jako Endeavour (2012), Deep State (2018) a Sektor (2020), za dva měsíce ho také uvidíme v novém filmovém Vetřelci s podtitulem Romulus

Finální scénář k filmu má nakonec zpracovat J.T. Mollner, jehož celovečerním scenáristickým a režijním debutem byl western Psanci a andělé (2016).

Příběh se má odehrávat v dystopických Spojených státech, kterým vládne totalitní režim. Ten každý rok pořádá velký a nesmírně vyčerpávající chodecký závod jménem Dlouhý pochod, ve kterém se 100 mladých chlapců musí vydat na pořádnou štreku. Samozřejmě ale během toho musí dodržovat jistá pravidla.

V první řadě se nikdo nesmí odchýlit od stanovené trasy. V druhé řadě není povoleno zastavit se, stejně tak ani zpomalit svou chůzi pod určitou rychlost. Pokud tak někdo učiní, dostane jedno varování. Tři varování znamenají konec v soutěži a nemilosrdnou smrt zastřelením. Na vítěze zas čeká odměna v podobě velké finanční výhry. 

Snímek by měl natočit Francis Lawrence, režisér téměř všech filmových adaptací Hunger Games, který je upsán i k nedávno oznámenému dalšímu dílu. Je také zodpovědný za slavné tituly jako Constantine (2005) a Já, legenda (2007). Film zatím nemá stanovené datum premiéry.