Včera jsme psali o Disneyho plánech s hereckým obsazením u jeho chystaného hraného remaku animáku Na vlásku (2010), v tomto článku na vás čeká něco podobného, akorát tedy samozřejmě s jinou pohádkou. Disney totiž chystá do hrané podoby předělat také svůj zcela poslední 2D animovaný film, kterým byla pohádka Princezna a žabák (2009). Podle insidera MyTimeToShineHello už má navíc studio vyhlédnutou herečku, která by mohla ztvárnit Tianu, hlavní hrdinku a Disneyho první černošskou princeznu.

Podle všeho by se role mohla chopit oscarová Lupita Nyong'o, hvězda z filmů jako 12 let v řetězech (2013), Black Panther (2018) a My (2019). Je ovšem nutné připomenout, že jde zatím o pouhé zvěsti, potvrdit to ještě bude muset přímo Disney. V jistém ohledu je to ale volba poměrně zajímavá. A to kvůli hereččině věku. 

Lupita Nyong'o letos na jaře oslavila 40. narozeniny, ovšem v původním animáku je princezně Tianě 19 let. A to už je poměrně velký věkový rozdíl. V rámci toho se k ní vyjádřil CanWeGetSomeToast, další známý insider, který uvedl, že pokud Disney hodlá do role Tiny obsadit Lupitu, rozhodně dojde v hraném remaku k určité změně příběhu.

Což by upřímně vlastně nemuselo být špatné, valná většina Disneyho hraných předělávek jsou beztak jen mdlé napodobeniny bez duše, které nějaké míře originality ukazují prostředníček. Kdyby měl tudíž Disney odvahu nabídnout nám se svou hranou verzí něco skutečně nového, byl by to pro druh těchto filmů rozhodně závan čerstvého vzduchu. Ale stejně tak nějak pochybujeme, že k něčemu takovému dojde.

Lupita Nyong'o už každopádně se studiem mnohokrát spolupracovala, zahrála si například nejenom ve všech filmech sequelové Star Wars trilogie a obou dvou dílech Black Panthera, ale také v hraném remaku Knihy džunglí (2016), kde propůjčila hlas vlčici Rakshe. 

Původní animák, jenž se odehrává v New Orleans 20. let, vypráví o Tianě, ctižádostivé mladé kuchařce, která touží otevřít si vlastní restauraci. Jednoho dne se setká s žabákem, který je ve skutečnosti proměněný princ Naveen. Ten jí následně poví, že pokud ho políbí, získá zpátky svou spanilou podobu. Když to ale Tiana udělá, k jejímu nepříjemnému překvapení se promění v žábu také. Spolu s Naveenem se proto musí vydat na velkolepou cestu, aby nalezli něco, co dokáže jejich kletbu zlomit. Snímek příliš velký komerční úspěch v kinech neslavil, ale reakce od kritiků a diváků byly především pozitivní.

Co se hrané předělávky týče, zatím není známo, kdo ji zpracuje, stejně tak ani to, kdy přesně se ji vlastně dočkáme.