Společnost Walt Disney opět přinesla veřejnosti velké množství novinek. Během oslav Disney+ Day se produkční gigant pochlubil informacemi o nových projektech nejen z marvelovského univerza, ale zmínil také něco málo o Star Wars, dětských animovaných značkách a dokonce přišla řada i na dokumenty z produkce National Geographic.

MARVEL

Hawkeye

Mezi očekávané projekty ze světa Marvelu patří bezpochyby seriál Hawkeye, který byl oznámen již na konci minulého roku. Seriál od Jonathana Igla a Rhyse Thomase fanouškům nabídne nové dobrodružství Clinta Bartona, oblíbeného lukostřelce s přezdívkou Hawkeye.

Příběh se bude odehrávat ve městě New York, kde má hlavní hrdina vykonat vcelku jednoduchý úkol. Vrátit se domů za rodinou na vánoční svátky. Jenže, jak to už jednoduchých úkolů bývá, objeví se samozřejmě nepříjemné komplikace. V případě Hawkeyee se objeví hrozba z jeho minulosti. Clint Barton se tak bude muset spojit s mladou, ale velmi zručnou lukostřelkyní Kate Bishop, aby společně odhalili zločinecké spiknutí.

V hlavních rolích se objeví hvězdy jako Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Vera Farmiga, Fra Fee a další. Seriál by měl odstartovat na streamovací službě Disney+ již 24. listopadu/novembra 2021. 

Moon Knight

A dočkali jsme se i prvního pohledu na Moon Knighta v podání Oscara Isaaca.

Fanoušci se mohou těšit na životní příběh nočního hlídače, který trpí poruchou osobnosti. Všechny jeho vnitřní identity budou vtaženy do smrtící božské války, která probíhá na pozadí moderního a starověkého Egypta.

Série vzniká pod taktovkou režisérů Mohameda Diaba, Justina Bensona, Aarona Moorheada a scenáristy Jeremyho Slatera. Premiéra by měla proběhnout někdy během roku 2022.

She-Hulk

Prostřednictvím první ukázky se po roce ukázal i seriál She-Hulk s Tatianou Maslany v hlavní roli. 

V nové sérii budete svědky toho, jak se v Marvel Cinematic Universe objeví další Hulk, tentokrát v ženském podání. Hlavní hrdinkou počinu je Jennifer Walters, obyčejně neobyčejná právnička se zaměřením na případy týkající se superhrdinů. Na fanoušky MCU tedy čeká lehce humorný příběh, ve kterém se kromě Jennifer Walters alias She-Hulk objeví i originální Hulk hraný Markem Ruffalem a záporák Abomination, jehož roli si střihne Tim Roth.

Sérii She-Hulk vytváří režisérské duo Kat Coiro a Anu Valia. Celý scénář má na starosti Jessica Gao. She-Hulk by měla rozpoutat chaos někdy během roku 2022.

Ms. Marvel

Už jsme tady měli Hawkeye, Moon Knighta, She-Hulk, prostě staré a známé postavy, které vznikly dávno před rokem 2000, ale co něco nového? Co třeba Ms. Marvel? Ano, Ms. Marvel se v komiksech objevila již v roce 1977, ale my myslíme moderní Ms. Marvel, tu z roku 2013, která se v civilu jmenuje Kamala Khan.

Přesně tak, teaser traileru se během akce Disney+ Day dočkal i připravovaný seriál Ms. Marvel. V něm budou fanoušci svědky zrození čtvrté iterace Ms. Marvel. Kamala Khan je šestnáctiletá dívka milující komiksy, kreslení a videohry, jejímž jediným vzorem je Captain Marvel. Jenže jak už to tak bývá, Kamala má taky jeden velký problém. Neví, kam vlastně patří. Jenže to se již brzy změní, protože Kamala získá nadpřirozené schopnosti a stane se jednou z těch, které vždycky obdivovala. 

V hlavní roli se objeví mladá kanadská herečka Iman Vellani. Seriál režírují Adil El Arbi, Bilall Fallah, Meera Menon a Sharmeen Obaid-Chinoy. Scénář si vzal na paškál výkonný producent Bisha K. Ali. Narozdíl od ostatních projektů má Ms. Marvel blíže specifikované datum vydání. Premiéra by měla proběhnout v létě roku 2022.

Echo

Dalším marvelovský seriál bude vyprávět o Maye Lopez, která je známá pod pseudonymem Echo. Ta ovládá schopnost perfektního kopírování pohybů a bojového stylu svého soupeře, což zní dělá skutečně úctyhodnou soupeřku. A pokud vám to krapet připomíná sharingan z Naruta, tak vězte, že nejste sami. V původních komiksech se Echo každopádně střetne s postavami jako Daredevil, Moon Knight a některými Avengery. Postava by se nám měla představit už v seriálu Hawkeye, přičemž ji má ztvárnit Alaqua Cox. 

Ironheart

Další seriál bude příběhem Riri Williamsové, geniální vědkyně, která vytvoří tu nejvyvinutější a nejmodernější sadu brnění od dob Iron Mana, což z ní v podstatě dělá takovou jeho oficiální nástupkyní. Nutno ovšem podotknout, že znalci komiksů z ní příliš nadšení nejsou, někteří se dokonce nechali slyšet, že postavou přímo opovrhují. Bude tudíž zajímavé sledovat, jak se s poměrně neoblíbeným komiksovým charakterem vypořádá seriálová adaptace. Zároveň také přichází otázka, nakolik to ovlivní Petera Parkera, pro kterého byl Iron Man mentorem. To se necháme překvapit. Postavu každopádně ztvární herečka Dominique Thorne. 

Agatha: House of Harkness

Agatha Harkness dostane vlastní seriál také. Kathryn Hahn se tak vrátí do své ikonické role, kterou ztvárnila v seriálu WandaVision. Hlavním scénáristou a výkonným producentem se opět stane Jac Shaefer. 

Secret Invasion

Seriál, jenž bude sledovat tajemnou frakci Skrullů. Mimozemských bytostí, které infiltrují Zemi už pěknou řadu let. Primární roli bude sehrávat Nick Fury v podání Samuela L. Jacksona, přičemž bychom v serilálu měli vidět i skrullského generála Talose, který se již objevil ve snímku Captain Marvel. 

The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Vánoční speciál Strážců Galaxie, který si opět vzal na starost starý dobrý James Gunn. Produkce bude probíhat souběžně s natáčením třetího dílu, kterého se dočkáme o půlroku později. Tvůrci se údajně inspirovali vánočním speciálem ze Star Wars, který vyšel v roce 1978, přičemž Gunn prohlásil, že to byl v dětství jeho velice oblíbený film. Strážcovský speciál však nebude celovečerním pokoukáním, jeho stopáž by se údajně měla pohybovat někde pod čtyřiceti minutami. Každopádně se ale určitě můžeme těšit na celou starou partu. Speciálu se dočkáme na Vánoce v roce 2022.

X-Men ´97

Pokud patříte mezi mileniály a s oblibou jste si jako capardi, případně jako teenageři, pouštěli v televizi Jetix, možná si pamatujete na animovaný seriál X- Men. A pokud se vám po něm stýská, tak pro vás máme skvělou zprávu. Disney totiž oznámil, že se chystá zcela nová série, jež na legendární seriál přímo naváže. Animovaný seriál X-Men ´97, tak bude zkoumat zcela nové příběhy oblíbených mutantů. A to v devadesátých letech původní časové linky. Hlavním scénáristou a výkonným producentem se stane Beau DeMayo. Údajně se do něho také mají vrátit téměř veškeří herci, kteří mutantům ve staré verzi propůjčili své hlasy. Dočkáme se ho někdy během roku 2023.

What if… ? (Druhá série)

První série alternativní dějové linky MCU světa zaznamenala obrovský úspěch. Je jen logické, že tvůrci se fanouškům budou chtít pochlubit i s druhou řadou. Jakmile se Strážci multivesmíru sjednotí, aby zastavili Ultrona s Kameny nekonečna, celá druhá série bude zkoumat nejen alternativní příběhy, ale i nové světy. O scénář se postará AC Bradley, nicméně role režiséra a výkonného producenta se ujme Bryan Andrews. 

Spider-Man: Freshman Year

Animovaný seriál, který nám ukáže, jak se vlastně MCU Peter Parker stal Spider-Manem, což jsme vlastně ještě dosud neviděli. Předchozí dvě verze s Tobey Maguirem a Andrew Garfieldem nám jasně ukázaly, co stálo za jejich proměnou na pavoučího hrdinu, ovšem MCU Spider-Mana to teprve čeká. Hlavním scénáristou a výkonným producentem se stane Jeff Trammel.

I Am Groot

Seriál, který se zaměří na nejroztomilejšího člena Strážců Galaxie. Děj bude sledovat teprve ještě malého Baby Groota, který se bude dostávat do potíží, ale i zažívat parádní mezihvězdné dobrodružství. O režii se postará výkonná producentka Kirsten Lepore. 

Marvel Zombies

Animovaný seriál, který si bude pohrávat s představou, co by bylo, kdyby v MCU světe propukla zombie apokalypsa. O režii se postará výkonný producent Bryan Andrews. 

Toto je shrnutí MCU novinek, ovšem tím to ještě zhola nekončí. Pojďme se proto podívat na další projekty, které má Disney v plánu. 

STAR WARS

Under the Helmet: The Legacy of Boba Fett

Fanoušci Star Wars, kteří si předplácí Disney+, se již nyní mohou podívat na nový dokument Under the Helmet: The Legacy of Boba Fett. Dokumentární speciál se zaměřuje na vznik i historii ikonického námezdního lovce a obsahuje dosud neviděné rozhovory s důležitými tvůrci a zaměstnanci Lucasfilmu, jako je například Ben Burtt, Joe Johnston nebo sám George Lucas.

Under the Helmet: The Legacy of Boba Fett pokrývá také oživení Boby Fetta pro druhou sezónu seriálu The Mandalorian a samozřejmě slouží jako lákadlo na chystanou sérii The Book of Boba Fett.

Obi-Wan Kenobi

Co bude následovat, až se Boba Fett dostatečně vyřádí? Kenobi. V rámci dne s Disney+ jsme se bohužel nedočkali žádného plnohodnotného traileru ani teaseru, namísto toho Lucasfilm vydal krátké zákulisní video. V něm promluvil herec Ewan McGregor, jenž se opět zhostí role (nyní už ne tak docela) mladého Obi-Wana Kenobiho, a režisérka Deborah Chow, která se podílela i na některých epizodách seriálu The Mandalorian.

McGregor a Chow lákají na zasazení do temné doby, v níž jednoduše není bezpečné být Jediem. Série Star Wars: Obi-Wan Kenobi se koneckonců odehrává několik let po událostech třetí filmové epizody s podtitulem Pomsta Sithů, a tak jsou Jediové oficiálně lovná zvěř. Sám Obi-Wan má ale za cíl také dohlížet na malého Luka Skywalkera, který vyrůstá na písečné planetě Tatooine. To je samozřejmě výchozí bod celé série, ale jak se zdá, mistr Jedi, pro něhož je vyvýšené místo vždy vítězstvím, nebude celou dobu trčet mezi písečnými dunami. Koncepty, které jsou v propagačním videu k vidění, totiž ukazují docela pestrá a živá místa plná obyčejných obyvatel galaxie i imperiálních stormtrooperů.

Koncepty ale v první řadě lákají na další střet Obi-Wana s Darthem Vaderem. Nejslavnějšího filmového záporáka si znovu zahraje Hayden Christensen, představitel Anakina Skywalkera z filmů Klony útočí a Pomsta Sithů, a fanoušci mají samozřejmě opět plné ruce práce se spekulacemi. Copak podle toho, co nyní o univerzu Star Wars víme, Obi-Wan netrávil celý čas v exilu na Tatooinu? Copak se s Vaderem po událostech na sopečném Mustafaru v Pomstě Sithů nestřetnul až na palubě první Hvězdy smrti v originálním Star Wars filmu? Třeba půjde jen o nějakou vizi, ale jak se zdá, v Lucasfilmu se očividně rozhodli udělat z této série víc než příběh o muži, který se opaluje na jedné písečné planetě, zatímco dohlíží na novou naději pro galaxii. Pravdu se snad dozvíme v průběhu roku 2022, kdy se Star Wars: Obi-Wan Kenobi objeví v nabídce Disney+.

DOKUMENTY

Limitless

Dokumentární seriál od National Geographic, ve kterém bude Chris Hemsworth zkoumat plný potenciál lidského těla. O režii se postaral slavný filmař Darren Aronofsky. 

Welcome to Earth

Další dokumentární seriál od National Geographic, ve kterém se tentokrát role průvodce zhostí Will Smith. Ten bude zkoumat různá neprobádaná zákoutí naší planety. 

America the Beautiful 

Šestidílný seriál, který nám představí krásy a taje Ameriky. 

The Beatles: Get Back

Dokumentární třídílný seriál od Petera Jacksona, který se zaměří na legendární kapelu The Beatles. Dokument by měl sledovat kapelu během roku 1969, tedy v době, kdy pracovala na svém slavném albu Let it Be, jež v té době mělo pracovní název Get Back. Práce to však nebyla vůbec jednoduchá, protože nejenže v té době panovaly mezi členy kapely určité neshody, ale zároveň měli pouhé tři týdny na to, aby album dokončili. Z téměř šedesátiminutového materiálu tak Jackson sestavil třídílný seriál, u kterého se postaral o digitální obnovení veškerých záběrů, takže i přes jejich stáří se nám na ně bude hezky koukat. Čekají nás také záběry interakcí mezi členy kapely, které dosud nebyly nikdy zveřejněny. V roli producentů se objevili i dva členové Beatles, jmenovitě Paul McCartney a Ringo Starr.

POHÁDKY

Tiana

Seriál Tiana bude nepřímým pokračováním Disney pohádky Princezna a žabák z roku 2009. Jakožto princezna Maldonie se vydá na zcela nové dobrodružství, kterého se dočkáme v roce 2023. Scénář a režii si vzala na starost Stella Meghie. 

Zootopia+

Krátký animovaný seriál, která nás navrátí do slavného města zvířat Zootropolis.

Disenchanted

Pokračování částečně hrané a částečně animované pohádky Kouzelná romance, do kterého se opět vrátí Amy Adams a Patrick Dempsey. 

The Ice Age Adventures of Buck Wild

Spin-off na filmovou sérii Doba ledová, ve kterém se stane hlavní postavou lasička Buck. Hlas mu opět propůjčí britský herec Simon Pegg. 

Pinocchio

Další hraná Disney předělávka animované klasiky, které se ujme režisér Robert Zemeckis. Ve filmu se dočkáme herců jako Tom Hanks, Benjamin Evan Ainsworth a Luke Evans. 

Sneakerella

Moderní převyprávění pohádky o Popelce, které si vzala pod režisérský palec Elizabeth Allen Rosenbaum. Příběh bude však tentokrát vyprávět o mladém a schopném designerovi tenisek, který se zamiluje do krásné Kiry King, dcery velkého teniskového magnáta a slavného hráče basketu Daria Kinga. Aby se o ni ale mohl ucházet, tak se nejdřív musí dostat do řad smetánky profesionálních designerů tenisek. K tomu mu dopomůže jeho dobrá kamarádka Sami. Budou však jeho dovednosti a sebevědomí stačit na to, aby Kiru nakonec získal?

Chip ´n Dale: Rescue Rangers

Hraný snímek se CGI animacemi, ve které se John Mulaney a Andy Samberg ujmou rolí legendární dvojice Chipa a Dalea. 

OSTATNÍ

Willow 

Seriál Willow bude pokračováním stejnojmenného fantasy filmu z roku 1988, který přinesl slávu především herci Warwicku Davisovi. Ten nadcházející seriál představil v krátkém klipu, na který se můžete podívat níže. 

Cars on the Road

Animovaný seriál, ve kterém se Burák a Blesk McQueen vydají na road trip po celých Spojených státech. 

Cheaper by the Dozen

Gabrielle Union a Zach Braff si zahrají v nové verzi rodinné komedie Dvanáct do tuctu z roku 2003. 

Hocus Pocus 2

Bette Midler, Sarah Jessica Parker a Kathy Najimy se opět ujmou rolí čarodějek ze Salemu ve filmu Hokus Pokus 2. Snímek tak bude přímým pokrčováním halloweenské klasiky z roku 1993.

Baymax

Baymax bude seriálový spin-off na film Velká šestka. Na oficiální trailer se můžete podívat níže. 

The Spiderwick Chronicles

Seriál bude remakem filmu Kronika rodu Spiderwicků, kterého jsem se dočkali v roce 2008. Zároveň se bude jednat o adaptaci slavné série knih od Holly Black a Tonyho DiTerlizzi. Příběh se tak zaměří na tři sourozence, kteří odhalí temné tajemství svého pra-pra strýce, jenž nalezl kouzelný svět plný fantastických bytostí. 

The Proud Family: Louder and Prouder

Nepřímé pokrčování seriálu The Proud Family z roku 2001. V nadcházejícím pokračování však už uvidíme hrdinku Penny Proud jako dospělou ženskou. 

Win or Lose

Seriál z dílen Pixaru, který se zaměří na středoškolský softballový tým, jenž si brousí zuby na turnajový pohár. Každá epizoda však bude převyprávěna z pohledu jiné postavy. 

Better Nate Than Ever

Muzikálová komedie pro celou rodinu, ve které uvidíme příběh třináctiletého Natea Fostera. Jeho největším snem je totiž stát se hvězdou Broadwaye. 

Diary of a Wimpy Kid

Animovaná filmová adaptace slavné série knih Deník malého poseroutky. O režii se postaral Swinton Scott. 

High School Musical? The Musical: The Series Season 3

Třetí série poměrně populárního teen seriálu nás ze školního prostředí zavede pod stany. 

Intertwined

Argentinský fantasy seriál, ve kterém mladá dívka nalezne magický náramek, jež ji vrátí zpět v čase. Přesně to by jí ale mohlo pomoci k tomu, aby si splnila svůj velký sen. 

Jak můžete sami vidět, k výběru je toho opravdu mnoho. Zaujal vás nějaký projekt? Na který z nich se nejvíce těšíte?