Příští měsíc to bude přesně rok od doby, co jsme se dozvěděli, že úspěšný španělského thriller Díra (2019), který natočil Galder Gaztelu-Urrutia, dostane pokračování. Stále ale nevíme, kdy přesně se filmu vlastně dočkáme, stejně tak ani žádný trailer není na dohled. Nedávno ale byly zveřejněny dvě nové fotky, na kterých se nacházejí zřejmě dva noví protagonisté, zahrají si je Hovik Keuchkerian a Milena Smit. Prohlédnout si je můžete níže. 

Původní film, který se na Netflixu stal vůbec nejsledovanějším španělským snímkem, nás zavedl do prazvláštního vězení, v němž jsou jednotlivé cely vyskládané věžovitě na sobě. Cely propojuje velká díra uprostřed, přes kterou začne po nějakém čase z nejvyšších pater sestupovat stůl s jídlem. V každé z cel se na nějakou chvíli stůl zastaví, aby se mohli vězni najíst, následně pak pokračuje dolů do nejnižších cel. Vězni, kteří obývají nejvyšší cely, mohou tudíž královsky hodovat, ovšem na nešťastníky z nejnižších cel čekají pouhé zbytky. 

Co se chystaného pokračování týče, o jeho příběhu zatím víme jen to, že nad celým vězením převezme kontrolu tajemné individuum, které zde zavede nový zákon. Lze ale v pekle dosáhnout spravedlnosti? A kdo ji bude prosazovat?

Dodatečné informace o dvojce, která bude bezpochyby další alegorií na lidskou společnost, nám snad prozradí první trailer. Režii si opět vzal na starost Galder Gaztelu-Urrutia, pro něhož byl první díl celovečerním debutem.