Pokud jste již viděli nás dubnový Kalendář Nerda, tak už víte, že v nejbližších dnech do kin dorazí akční jízda jménem Opičí muž, který bude celovečerním režijním debutem herce Deva Patela (Zelený rytíř). A studio Universal, k němž se snímek díky Jordanu Peelovi (Nene) nakonec dostal, se pochlubilo ještě jednou minutovou upoutávkou, která především láká na akční sekvenci v jakémsi baru. Podívat se na ni můžete výše.

Zřejmě se tak skutečně můžeme těšit na vymazlenou choreografii à la John Wick, ve které zřejmě příběh bude hrát spíše vedlejší roli, přičemž se bude jednat především o orgie pro fanoušky nadupaných akčních scén. Nic vyloženě originálního nás zřejmě nečeká, ale jak už nějaký čas víme, na snímek se lepí samá chvála, po uvedení na festivalu SXSW se dokonce dočkal aplausu ve stoje. O jeho kvalitách se každopádně budeme moci přesvědčit sami už velice brzo. 

Sám Patel si ve snímku zahraje hlavní roli hrdiny, který si pravidelně vydělává bojem v nelegálních zápasech v Indii, kde se nechává se svou opičí maskou na tváři zmlátit populárními zápasníky. Když se mu ale podaří najít způsob, jak proniknout mezi zkorumpovanou elitu města, rozhodne se svůj nahromaděný hněv vypustit na lidi, kteří ho v dětství připravili o všechno.

Film, který měl před zásahem Peela původně uvést Netflix, je inspirovaný legendou o Hanumanovi, ztělesněním odvahy a síly. 

Patel se postaral jak o režii, tak i o scénář, na němž ještě pracovali Paul Angunawela (Keith Lemon: The Film) a John Collee (Hotel Mumbai).

Dále se ve snímku objeví herci jako Sharlto Copley, Sobhita Dhulipala, Pitobash Tripathy, Vipin Sharma, Sikander Kher a Fahad Scale.

V našich kinech se snímek objeví 4. 4. 2024.