Velmi originální detektivní komiksová série Dept. H od Matta Kindta a vydavatelství Dark Horse Comics se v blízké budoucnosti objeví na televizních obrazovkách. Magazín Deadline v posledních dnech potvrdil, že filmová adaptace vzniká pod záštitou Netflixu.

Série Dept. H Matta Kindta (MIND MGMT) odstartovala svůj prodej v roce 2016. Její originalita tkví hlavně v neobvyklém zasazení. I když je totiž Dept H. klasickou detektivkou o vyšetřování vraždy, odehrává se velmi hluboko pod hladinou moře, což přidává na velmi stísněné a nepříjemné atmosféře.

Hlavní hrdinkou je Mia, dcera renomovaného vědce, který pracuje jako speciální vyšetřovatel. Jednoho dne se však její otec objeví mrtev uprostřed hlubinné výzkumné stanice. Mia se tedy vydá šest mil pod hladinu moře, aby prozkoumala místo činu. Na její cestě na ní čeká nejen velké množství podezřelých, ale i mnoho nadpozemských tvorů a šokující pravda o účelu podmořské výzkumné stanice.

Jak jsme již zmiňovali v úvodu, komiksové série Dept. H se dočká filmové adaptace z produkce Netflixu. Podle informací z magazínu Deadline by se režisérského křesla měla ujmout Alice Waddington, což celý projekt trochu sráží na kolena. Waddington má totiž za sebou pouze jeden vlastní filmový projekt, fantasy snímek Paradise Hills, který si od kritiků a fanoušků vysloužil velmi průměrná hodnocení.

Alice Waddington však není jediným členem realizačního týmu, který byl magazínem Deadline odhalen. Na scénáři by měl pracovat T.S. Nowlin, scenárista lehce nadprůměrné trilogie Labyrint a spoluscenárista druhého dílu série Pacific Rim s podtitulem Povstání. Na celý projekt by pak následně měla dohlédnout produkční společnost Dark Horse Entertainment.

Filmová adaptace komiksu Dept. H zatím nemá datum vydání. Podle našich odhadů je totiž snímek ještě ve velmi rané fázi tvorby.