V roce 2002 se svět dočkal prvního dílu fantasy bestselleru s názvem Eragon od autora Christophera Paoliniho, kterému v době vydání ještě ani nebylo 20 let. Paolini na úspěch následně navázal, přičemž v rámci dalších let napsal tři další pokračování. Získal si tak miliony fanoušků po celém světe, takže byla jen otázka času, než se někdo rozhodne slavné dílo zadaptovat do filmové podoby. A přesně to se také stalo. Bohužel. V roce 2006 vznikla adaptace prvního dílu, kterou si vzal pod palec režisér Stefen Fangmeier. A to byla učiněná katastrofa. Nejenže film vůbec neslavil komerční úspěch, ale zároveň ho bombardovali negativními ohlasy jak kritici, tak i fanoušci. A to zcela oprávněně. Šance na natočení druhého dílu tak zcela zmizely. 

Zde ale na scénu přichází slavný gigant jménem Disney. Jak je známo, ten před pár lety odkoupil společnost 20th Century Fox, pod kterým filmová adaptace Eragona vznikla. V posledních měsících proto začali fanoušci knižních předloh na svých twitterových účtech zveřejňovat hashtag #EragonRemake, který Disneymu po tisícovkách přeposílají. Nebo nyní bych spíše měl říci po deseti tisícovkách. V červnu to bylo až 50 tisíc fanoušků, kteří na Twitteru hashatag zveřejnili. A skvělá zpráva je, že je podpořil i sám Christopher Paolini, který by novodobý remake jeho slavné knižní série viděl rád také. Kdo by se mu taky divil? 

Kniha Eragon vypráví o stejnojmenném chlapci, kterému se dostane do rukou dračí vejce. Z toho se následně vyklube modrá dračice, kterou chlapec pojmenuje Safira. Ale jelikož Eragon žije v království, kterému vládne zlý Galbatorix, jenž po dračím vejci sám pátral, bude muset se Safirou opustit svou rodnou vesnici a vydat se na dlouhou cestu napříč kontinentem známým jako Alagaësie. I přestože Disney se k požadavkům o remake ještě nijak nevyjádřil, fanoušci mají naději, že se ho v budoucnu přeci jenom dočkají. Pokud by k tomu opravdu došlo, tak doufejme, že tentokrát se to povede na výbornou.