Minulý týden v amerických kinech nebyl příliš zajímavý. Jelikož neměl premiéru žádný pořádný velkofilm, tak se to projevilo i na celkové návštěvnosti, která byla nic moc.

Na prvním místě v žebříčku domácího box officu se po dalším víkendu nepřekvapivě drží marvelovská pecka Deadpool & Wolverine, která utržila 15,1 milionu dolarů. Oproti minulému týdnu tak zájem klesl jen o pouhých 17 %, z filmu se tak stala krásná trvalka, na kterou může být Marvel náležitě pyšný. Celosvětově už mají oba regenerující se pánové na kontě 1,26 miliardy dolarů. Komerčně tak zdolali filmové tituly jako Iron Man 3 (2013), Rychle a zběsile 8 (2017) nebo Úžasňákovi 2 (2018). A vzhledem k tomu, že zájem klesá pomalým tempem, snímek by mohl eventuálně překonat i výsledek prvního Black Panthera (1,34 miliardy), to ale uvidíme.

Je ale možné, že se jednalo o poslední víkend, ve kterém Deadpool & Wolverine dominovali amerických kinům, tento týden totiž vyjde očekávané pokračování klasiky Tima Burtona, na kterou zveme níže. 

Stejné zůstává i druhé místo, na kterém se udržel sci-fi horor Vetřelec: Romulus. Ten po svém třetím víkendu utržil pro domácí box office 9,3 milionu dolarů, celosvětově má na kontě skoro 286 mega. Na rozpočet 80 milionů to je velice slušný výsledek, vlastně jeden z nejlepších z celé franšízy. Lépe na tom byl jen Prometheus (2012), nicméně ten měl o několik desítek milionů dolarů vyšší rozpočet. O vetřelčí ságu je očividně pořád zájem, tudíž 20th Century Fox může být spokojené.

Na třetím místě se udrželo romantické drama Námi to končí, ze kterého je na poli romanťáren učiněná pecka. Po svém čtvrtém víkendu film utržil 7,42 milionu dolarů, celosvětově taktéž téměř 286 mega. A vzhledem k tomu, že rozpočet činil jen 25 milionů, tak se pro studio Sony jedná o zcela jednoznačný komerční úspěch. I zde zájem klesá poměrně pomalým tempem, tudíž třistamilionovou hranici snímek jednoznačně překročí.

Na čtvrtém místě máme novinku, kterou je životopisné drama Reagan s Dennisem Quaidem v hlavní roli. Snímek o bývalém prezidentovi USA po svém zahajovacím víkendu pro domácí box office utržil 7,4 milionu dolarů, což na rozpočet 25 mega není příliš dobrý start. Jedním z důvodů může být mimo jiné to, že tvůrci nenalili moc peněz do propagace. Zde bychom s žádným hitem počítat neměli.

A na páté místo se vyšvihla tornádová podívaná Twisters, u které se dokonce během posledního víkendu zájem zvýšil. Vzhledem k tomu, že film premiéroval před měsícem a půl, tak rozhodně klobouk dolů. Snímek pro domácí box office utržil 7,1 milionu dolarů, celosvětově to dělá přes 358 mega. Snímek měl však poměrně tučný rozpočet, údajně až 155 milionů, tudíž onen výsledek zas tak působivý není, byť se nejedná o žádnou katastrofu. 

A na co do kina tento týden? Samozřejmě na Beetlejuice Beetlejuice, dlouho očekávané pokračování milované klasiky Tima Burtona, ve které se na scénu opět vrátí Michael Keaton jakožto titulní a potrhlý bioexorcista.

Snímek do našich kin vstoupí ve čtvrtek, tedy 5. 9. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.