Kdo by neznal Deadpoola? Tento oblíbený zmutovaný antihrdina s civilním jménem Wade Wilson je tu s námi již od roku 1991. Poprvé se objevil v komiksovém sešitu The New Mutants #98 z rukou kreslíře Roba Liefelda a scénáristy Fabiana Niciezy. Do povědomí širšího publika se však dostal až v roce 2016, kdy si ho ve filmové adaptaci zahrál kanadský herec Ryan Reynolds (Zabiják & bodyguard, Méďa).

Na začátku své kariéry se Wade Wilson živil jako nájemný vrah nebo také žoldák. Později mu však doktoři diagnostikovali rakovinu. Kvůli této situaci opustil svou přítelkyni a odjel do Kanady, kde dostal nabídku od kanadského Oddělení K. Zde se přidal k programu Zbraň X výměnou za vyléčení rakoviny. A díky Wolverinovému léčivému faktoru se nejen zbavil své rakoviny, ale také se stal nepřemožitelným mutantem, Deadpoolem.

Za celou jeho kariéru v Marvel univerzu se Deadpool dočkal několika svých velkých sérií, minisérií i crossoverů s jinými hrdiny. Za zmínku určitě stojí série Spider-Man/Deadpool, o jejímž posledním svazku s podtitulem Závody ve zbrojení jsme vás informovali v samostatném článku.

Přečtěte si také: Humorná dvojka Spider-Man a Deadpool budou otevírat ediční plán nakladatelství CREW pro měsíc červenec

Dnes se však budeme bavit o komiksové sérii s názvem Deadpool, miláček publika od amerického scénáristy Gerryho Duggana (Drákulova výzva, Batman: Hřbitovní směna). Její druhý svazek s podtitulem Deadpool vs. Sabretooth bude příští týden vydávat nakladatelství CREW s českou lokalizací od Dareka Šmída.

Jak už název napovídá, Deadpool bude tentokrát stát proti Sabretoothovi: „Když se do sebe pustí dva nezavražditelní zabijáci, jak se pozná, kdy to vůbec skončí? TIHLE DVA VYSLOUŽILCI PROJEKTU X SE HLEDALI, AŽ SE NAŠLI. Deadpool si totiž myslí, že mu Sabretooth zabil jeho rodiče. Jenže... ve skutečnosti to Wade udělal sám, jen o tom nemá ani tušení! Jejda. Deadpoolova pomýlená pomsta hrozí, že mu vybouchne do ksichtu, a to se neobejde se to bez ututlaných tajemství, samoléčebných schopností a příšerného násilí. A když se do sebe pustí Deadpool a Sabretooth, může s tím vůbec něco udělat Magneto? Žoldáci za prachy si mezitím přicházejí na slušné... prachy a Wade se potřebuje nějak popasovat s faktem, že se z něj stal globální hrdina a Avenger – poté, co strávil život jako nenapravidelný zpropadenec.“

Komiksový svazek Deadpool, miláček publika 2: Deadpool vs. Sabretooth by se měl v prodeji objevit již 27. října/októbra tohoto roku. V současné době ho již můžete předobjednat na eshopu nakladatelství CREW, kde naleznete i krátkou ukázku.