Letos se mnohým fanouškům splní dlouholetý sen. Konečně k nám totiž dorazí očekávaný Deadpool 3, ve kterém hláškující antihrdina v podání Ryana Reynoldse změří (a posléze asi i spojí) síly se starým dobrým Wolverinem Hugha Jackamana. Uniklé fotky a zvěsti ohledně obsazení každopádně naznačují, že nás čeká řádně šílená a uspokojivá jízda, kde se pro humor a násilí zcela jednoznačně opět najde místo.

A nyní se fanoušci dočkali zásadní zprávy. Konečně totiž padla poslední klapka, tudíž film může zamířit do postprodukce. Na svém Instagramu o tom informoval sám Reynolds, který zároveň poděkoval všem hercům a štábu. Produkci loni na nějaký čas pozastavila stávka herců, kvůli které vyvstaly obavy z toho, že se film dočká nějakého drastického odkladu. Nakonec ale můžeme počítat s letní premiérou.

Co se hlavní příběhové linie týče, už nějaký čas víme, že budeme přeskakovat napříč různými realitami. To bude mimo jiné vysvětlovat přítomnost Wolverina z Foxovy éry filmových X-Menů, jehož cesta byla původně úctyhodně završena v povedeném titulu Logan: Wolverine (2017). Nebude se však jednat o jedinou známou tvář z marvelovského filmového světa. Podle fotek z natáčení a zvěstí od insiderů to vypadá, že ve filmu bude mít cameo celá řada postav.

V první řadě by se mohli vrátit další mutanti z filmových X-Menů, jmenovitě Storm (Halle Berry), Jean Grey (Famke Janssen), Cyclops (James Marsden), Charles Xavier (Patrick Stewart), Magneto (Ian McKellen), Laura (Dafne Keen) a Sabertooth.

Dále se šušká o přítomnosti Daredevila (Ben Affleck), Elektry (Jennifer Garner), Gambita (Channing Tatum) a Lokiho (Tom Hiddleston).

A v neposlední řadě by se mohli ve filmu objevit i členové Fantastické čtyřky, záporák Doctor Doom (Julian McMahon) a superhrdinka Dazzler v podání Taylor Swift.

Důležitou roli má ve filmu i Emma Corrin, která si zřejmě zahraje hlavní záporačku. 

Co se starých známých týče, tak se vrátí Morena Baccarin jako Deadpoolova láska Vanessa, Karan Soni jako taxikář Dopinder, Stefan Kapičić jako mutant Colossus, Leslie Uggams jako Slepá Al, Rob Delaney jako Peter, Brianna Hildebrand jako Negasonic Teenage Warhead a Shioli Kutsuna jako Yukio.

O režii se postaral výše zmíněný Shawn Levy, který už s Reynoldsem pracoval na titulech jako Free Guy (2021) a Projekt Adam (2022). Scénář k Deadpoolovi 3 zpracovali Rhett Reese, Paul Wernick, Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin.

Oficiální premiéra je stanovená na 25. 7. 2024.