Už nějakou dobu víme, že DCU, nové rebootované univerzum od Jamese Gunna a Petera Safrana, kteří momentálně vedou DC Films, odstartují dva projekty. Gunnův hraný Superman s podtitulem Legacy, v němž si syna Kryptonu zahraje David Corenswet, a animovaný seriál jménem Creature Commandos. Film o Supermanovi k nám dorazí v létě roku 2025, přičemž se předpokládalo, že zmíněný seriál by mohl premiérovat v podobnou dobu. Nyní se ale zdá, že série o týmu antihrdinů k nám dorazí mnohem dříve.

James Gunn uvedl, že seriál Creature Commandos by měl premiérovat někdy ve druhé polovině roku 2024. Což v podstatě znamená, že DCU k nám dorazí už příští rok, nikoliv v roce 2025. Seriál, který by měl obsahovat 7 epizod, by tak měl premiérovat na službě Max (HBO Max). 

Dobrodružství Creature Commandos, které je zasazené v období druhé světové války, bylo poprvé představeno v komiksu Weird War Tales #93 z roku 1980. Nacházející animovaná verze by nás ale měla zavést do moderní doby.

V hlavních rolích se představí Frank Grillo (Captain America: Návrat prvního Avengera) jako voják a vůdce celého týmu Rick Flag senior, Zoë Chao (Maturitní ročník) jako doktorka a kříženec mořské víly a mořské nestvůry Nina Mazursky, Alan Tudyk (Firefly) jako Batmanův protivník Doktor Phosphorus, David Harbour (Stranger Things) jako Eric Frankenstein, Indira Varma (Hra o trůny) jako Frakensteinova nevěsta, Maria Bakalova (Boratův navázaný telefilm) jako Princezna Ilana Rostovic a Sean Gunn jako G.I. Robot a Weasel.

Zdá se také, že bychom se měli dočkat i některých starých známých ze Sebevražedného oddílu (2021), v sérii by se totiž měli objevit i John Economos (Steve Agee) a Amanda Waller (Viola Davis).

Creature Commandos budou patřit do první kapitoly DCU, která ponese název Bohové a monstra, tvůrcem a hlavním scenáristou se stal sám James Gunn.