Letošní podzim patří DC. Nejenže nám minulý týden na službě Max premiérovala první epizoda temné krimi série Tučňák, ale už za několik dní se k nám dovalí i pokračování úspěšného Jokera s podtitulem Folie à Deux. A nyní se zdá, že své samostatné filmy dostanou i další slavní DC zloduši.

Server The Hollywood Reporter uvádí, že se chystá nový celovečerák, v němž se mají společně objevit záporáci Bane a Deathstroke. Výrobě filmu již dali své požehnání James Gunn a Peter Safran, kteří DC Films vedou.

Na scénáři momentálně pracuje Matthew Orton, který psal jak pro marvelovský seriál Moon Knight (2022), tak i pro chystaný celovečerák Captain America: Nový svět. Zatím ale není známo, kdo snímek zrežíruje, stejně tak zůstává otázkou, jakou přesně budou mít oba zmínění padouši ve filmu úlohu. 

Bane alias „Muž, který zlomil Netopýra“ je maskovaným silákem, kterého v roce 1993 vytvořili Chuck Dixon a Graham Nolan. I přestože je třeba v bídně přijatém snímku Batman a Robin (1997) vyobrazen jako tupá hora svalů, ve skutečnosti se jedná o velice inteligentního a důvtipného jedince, jehož není radno podceňovat. Však své o tom ví Batman, kterého Bane potupně porazil v boji tváří v tvář. Kromě komiksů jsme to ostatně mohli vidět i ve snímku Temný rytíř povstal (2012), kde padoucha ztvárnil Tom Hardy (Venom).

Deathstroke je zas tvrďácký žoldák, jenž se poprvé objevil v komiksu The New Teen Titans #2, v roce 1980 ho vytvořili Marv Wolfman a George Pérez. Jedná se o geneticky upraveného vojáka s nadlidskou silou a ikonickou dvoubarevnou maskou, jenž je považován za největšího zabijáka DC. Především je arci-nepřítelem Dicka Graysona a týmu Teen Titans, ale jednalo se třeba i o Batmanova protivníka. V seriálu Arrow (2012) ho ztvárnil Manu Bennett (Spartakus), v Titans (2018) pak Esai Morales (Mission: Impossible Odplata - První část) a v Lize spravedlnosti (2017) zas Joe Manganiello (Bez kalhot: Poslední tanec). 

Žádní herci zatím k projektu upsaní nejsou, stejně tak i datum premiéry je v nedohlednu. Je otázkou, zda bude chystaný snímek součástí chystaného DCU, ale je možné, že bude spadat pod DC Elsewordls, což by znamenalo, že bude zasazený ve svém vlastním univerzu.