I přestože produkce nebyla úplně hladká, nakonec se toho nového Kapitána Ameriky přece jenom dočkáme. Před několika měsíci se na CinemaConu promítal za zavřenými dveřmi první trailer na MCU snímek Captain America: Nový svět, v němž se hlavním hrdinou tentokrát stane Sam Wilson (Anthony Mackie), nyní se ale upoutávka konečně dostala i k nám. Pustit si ji můžete výše.

Těšit bychom se podle všeho měli na uzemněný politický thriller, který bude svým stylem připomínat vynikající pokoukání Captain America: Návrat prvního Avengera (2014). A ano, v některých momentech to tak rozhodně působí, ale zda nakonec film opravdu dosáhne podobných kvalit, se ještě necháme překvapit. Kromě Sama se v traileru objeví i Thaddeus "Thunderbolt" Ross (Harrison Ford), z něhož je nyní prezident. Oba si tak budou muset posvítit na odhalení hrozivého globálního spiknutí. 

V traileru se Isiah Bradley (Carl Lumbly) následně pokusí Rosse zlikvidovat, což rázem na místě vyvolá náležitý chaos. Vyjde tak najevo, že v prezidentově vnitřním kruhu se nacházejí bídáci, kteří žádné dobré úmysly rozhodně nemají. Sam a jeho parťák Joaquín Torres (Danny Ramirez) tak budou muset urychleně přijít na kloub tomu, co se vlastně děje.

V několika scénách se objeví i charismatický Giancarlo Esposito, nad jehož rolí však stále visí otazník. Mělo by ale jít o záporáka, přičemž mnozí fanoušci se domnívají, že by měl hrát G. W. Bridge, bývalého žoldáka, agenta S.H.I.E.L.D. a skvělého stratéga, který to slušně umí s bouchačkami. Ale to holt uvidíme. A na úplném konci se ještě mihne Red Hulk, na kterého jsme obzvlášť zvědaví! 

Dále se ještě dočkáme známých tváří z marvelovky Neuvěřitelný Hulk (2008), jmenovitě se vrací Tim Blake Nelson jako Mr. Blue a Liv Tyler jako Betty Ross. Podle Mackieho ale není třeba události filmu o rozzuřeném zeleném hromotlukovi znát, aby si divák nového Kapitána Ameriku užil.

Režii si vzal na starost Julius Onah, jenž nám například nadělil hororovou sci-fi The Cloverfield Paradox (2018).

O scénář se postarali Dalan Musson a Malcolm Spellman, kteří psali určité epizody pro zmíněný seriál Falcon a Winter Soldier (2021).

V kinech od 13. 2. 2025.