Americký herec Dave Bautista, kterého ho už brzy uvidíme v pokračování povedené Duny, se stane jednou z hlavních hvězd chystaného postapokalyptického titulu jménem Afterburn.

Příběh nás zavede do světa, v němž před deseti lety byla veškerá pozemská technologie zničena erupcí na slunci. Hlavním hrdinou se stává bývalý voják jménem Jake (Bautista), který se nyní věnuje lovem pokladů. Pátrá tak po cenných předmětech ze starého světa, o které mají zájem mocní a vlivní klienti. Během jeho další mise se bude muset spojit s bojovnicí za svobodu jménem Drea, se kterou se pokusí získat Monu Lisu. Po té ale prahne i jistý šílený vojevůdce.

Ve filmu se vedle Bautisty objeví i Samuel L. Jackson, který by si měla zahrát postavu jménem Valentine, jednoho z bojovníků za svobodu. 

Celý snímek bude vycházet ze stejnojmenné komiksové série od Scotta Chitwooda, kterou vydalo Red 5 Comics.

O režii by se měl postarat J.J. Perry, který proslul jako kaskadérský koordinátor a choreograf filmových akčních scén u sérií jako John Wick a Rychle a zběsile. Jeho režijním debutem byla akční komedie Denní směna (2022) od Netflixu, ve které si zahrál Jamie Foxx.

Před nějakým časem také dotočil svůj další snímek jménem The Killer's Game, ve kterém se Bautista objeví také. Natáčení chystané adaptace Afterburn by mělo začít letos během dubna v Evropě. 

Producenti se pokoušeli dát projekt dohromady už před lety, údajně je ve výrobě už od roku 2018, v rámci čehož se na něm vystřídala řada různých scenáristů. Patří mezi ně například Christian Gudegast, Tommy Wirkola, Matt Johnson, Nimród Antal a Bill Collage.

Snímek zatím nemá oficiální datum premiéry, odhadem bychom se ho ale mohli dočkat někdy v druhé polovině roku 2025.