Společnost Warner Bros. Discovery i nadále pokračuje ve svém pátrání po nejvhodnější osobě, která by se mohla stát takovým Kevinem Feigem pro filmový DC univerz. A i přestože se na konci léta zdálo, že by se oním vyvoleným mohl stát významný filmový producent Dan Lin, tak se nakonec zdá, že ono pátrání ještě nějaký ten pátek potrvá.

The Hollywood Reporter totiž nedávno informoval o tom, že po jednáních s výše uvedenou společností se Lin rozhodl pozici šéfa DCEU nepřijmout. Důvodem jsou údajně závazky, které Lin má se svou vlastní produkční společností Rideback. Warner Bros. Discovery pod vedením Davida Zaslava se tak bude muset poohlédnout po někom jiném. 

Kroky společnosti z poslední doby nejsou u mnohých fanoušků přijímány úplně nejšťastněji. I přestože se chlubilo, že má desetiletý plán pro budoucnost celého DC univerza, neobešlo se to bez určitých drastických obětí. Nejvýraznějším příkladem je samozřejmě zrušená Batgirl, pro kterou studio uspořádalo „pohřební“ vysílání, aby ji mohli zhlédnout její tvůrci a hollywoodští insideři. Čistka ale pokračovala dál. Byla například zrušena premiéra dlouho očekávaného animovaného seriálu Batman: Caped Crusader, který se měl objevit na HBO Max. Toho ale se vší pravděpodobností z hrobu vytáhne jiná streamovací platforma, která na něj získá práva. Dále také společnost střelila do hlavy projekty jako Wonder Twins a Scoob! Holiday Haunt.

DC Films momentálně vede Walter Hamada, který však ze své funkce málem odstoupil poté, co vyšlo najevo, že se Batgirl ruší. Nakonec se ale rozhodl zůstat až do října, kdy má mít premiéru Black Adam.

Lin byl každopádně pro pozici vůdce filmového DC univerza slibným kandidátem, protože ve Warner Bros. už zanechal kus práce. Stal se například výkonným producentem pro snímky jako LEGO® příběh, oba dva díly hororové adaptace To a Godzilla II Král monster. Patřil také do třicítky nejmocnějších producentů v Hollywoodu.

Budoucnost DCEU ale zatím vypadá nejistě. Pokud má Hamada ze své funkce odejít po premiéře Black Adama, znamená to, že Warner Bros. Discovery za něho musí najít náhradu asi do 20. 10. 2022, kdy snímek vejde do kin. To už je ovšem přibližně za měsíc a půl, takže společnost by si měla raději pospíšit.