Pokud se vám líbil seriál Citadel (2023) a přejete si ze špionského světa vidět více, tak se nemusíte vůbec bát. Amazon chce na základně seriálu vybudovat novou velkou franšízu, kterou rozšíří nejenom druhá řada, ale také několik spin-offů. Však do projektu také nalil hodně peněz. Recenze sice nebyly nejlepší, ale sledovanost byla slušná. Ještě letos k nám každopádně dorazí dvě spin-off série, jmenovitě indický Citadel: Honey Bunny a italský Citadel: Diana. A právě druhý zmíněný titul, který přidá i několik sci-fi prvků, má na světě nový trailer, který si můžete pustit výše.

Děj nás zavede do Milána roku 2030. Před osmi lety byla nezávislá špionážní agentura Citadel zničena mocným nepřátelským syndikátem známým jako Manticore. Od té doby Diana Cavalieri (Matilda De Angelis), osamocená agentka Citadely, představitele zmíněného syndikátu tajně špehuje, ovšem zároveň tím uvízne v pasti. Jednoho dne se ale naskytne příležitost, díky které by mohla konečně uniknout. Tu bude představovat ten nejnepravděpodobnější spojenec jménem Edo Zani (Lorenzo Cervasio), jehož otcem je Ettore (Maurizio Lombardi), šéf italského syndikátu.

Upřímně to vypadá zajímavěji a snad i lépe než původní seriál, možná to dělá ta blízká budoucnost. Je ale otázkou, nakolik velký bude o sérii na službě zájem. Bude se jednat pouze o jednorázovou záležitost? Nebo bude i zde příběh pokračovat skrze další řady? 

Tvůrcem a showrunnerem spin-offu se stal Alessandro Fabbri, který stál za vznikem sérií jako 1992 (2015) a Proces (2019). O režii jednotlivých epizod se postaral Arnaldo Catinari (Suburra: Krvavé předměstí).

Dále se v seriálu představí herci jako Thekla Reuten, Giordana Faggiano, Daniele Paoloni, Julia Piaton, Filippo Nigro, Silvia Bazzini, Carlo Sciaccaluga a další.

Na službě Prime Video od 10. 10. 2024.