Britské a nesmírně talentované dvojici Simon Pegg a Edgar Wright vděčíme za takzvanou Cornetto trilogii, která se skládá z titulů Soumrak mrtvých (2004), Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) a U Konce světa (2013). Všechny tři filmy jsou primárně komediemi, ale zároveň každý z nich má prvky ještě jednoho dodatečného žánru. Pro Soumrak mrtvých je to horor, pro Jednotku příliš rychlého nasazení akční krimi a pro U Konce světa zas sci-fi. Všechny filmy zrežíroval právě Edgar Wright, přičemž na scénáři vždy pracoval spolu se Simonem Peggem, který si zároveň v každém z filmů zahrál hlavní roli.

Výsledkem tak je parádní a vtipná trilogie, jejíž fanoušci se dodnes dohadují o tom, který film je z ní nejlepší. Fanoušci ale zároveň také čekají na to, až Wright a Pegg zase spojí síly pro další film. Však od dob premiéry snímku U Konce světa už uplynulo více než 10 let! Na začátku minulého roku Pegg v rozhovoru pro ComicBook odhalil, že už se možná něco chystá. Ale jak se věci od té doby posunuly dál? 

Simon Pegg nedávno poskytl rozhovor serveru Discussing Film, kde hovořil primárně o nejnovějším dílu Mission: Impossible, v němž ztvárňuje roli sympatického Benjiho Dunna. Řeč ale přišla i na případný další film s Wrightem. Pegg tak potvrdil, že už se minulý rok s Wrightem sešel, aby probrali své nové nápady. Zároveň ale také zdůraznil, že už je podstatně těžší něco společně dát dohromady, protože oba mají velice nabitý rozvrh.

Simon Pegg si je ale očividně jednou věcí jistý. Jelikož už začal se svým režisérským parťákem ony nápady probírat, zcela určitě se jejich dalšího společného filmu dočkáme. Pravou otázkou spíše je, kdy k tomu vlastně dojde. Pegg ale zároveň upozornil na to, že jejich příští film nebude mít s Cornetto trilogii pravděpodobně nic společného, takže pokud někdo doufal, že se dočká přímého pokračování jedné z částí výše zmíněné trojice filmů, má bohužel smůlu. Sám Pegg každopádně prohlásil, že by rád udělal něco zcela nového a originálního. Už jen kvůli tomu bychom tudíž s žádným sequelem počítat neměli. 

Herec onu diváckou touhu po druhých dílech chápe, ale podle něho nyní svět filmu potřebuje především nové věci a nápady, které by pro tvůrce představovaly určitou výzvu. Což je upřímně v dnešním světě konstantních rebootů, remaků, prequelů a sequelů sympatická vize.

Detaily o nápadech, které Pegg s Wrightem probíraly, herec neposkytl, ale je si jistý, že ať už je čeká v budoucnu cokoliv, bude to náročné. Tak se necháme překvapit, co pro nás oba tvůrci chystají.