Další Avengers snímek bude mít premiéru za dva roky. Do startu natáčení ale musí Marvel a Disney přijít na to, co vlastně udělají s arci-záporákem Kangem Dobyvatelem, jehož v předešlých MCU titulech ztvárňoval problematický Jonathan Majors. Ten byl na konci minulého roku z komiksového světa vyhozen poté, co ho soud ho shledal vinným z bezohledného napadení třetího stupně a obtěžování. Podle zvěstí od insiderů z předešlých měsíců také víme, že Marvel se na Kanga zřejmě nevykašle. Padoucha by si tak měl zahrát někdo jiný, mezi možné kandidáty například patřili Colman Domingo (Živí mrtví: Počátek konce) a John David Washington (Stvořitel).

Dále také už nějak čas víme, že další Avengers snímek měl nést podtitul The Kang Dynasty, nicméně po vyhazovu Majorse mnohých hollywoodských zdrojů informovalo o tom, že se Marvel začal o příští superhrdinské týmovce vyjadřovat zkrátka jako o ,,Avengers 5“. Což by mohlo znamenat, že film nakonec bude mít jiný název. 

A asi je to pravda. Nedávno totiž proběhla investorská prezentace společnosti Disney, která zahrnovala časovou osu pro premiéry důležitých titulů. Zahrnuty do ní byly i chystané dva Avengers snímky. Ale zatímco Avengers: Secret Wars si svůj podtitul nechal, Avengers: The Kang Dynasty byl v prezentaci skutečně označen pouze jako „Avengers 5“.

Insider Daniel Richtman také přišel se zvěstmi o tom, že k přeobsazenému Kangovi by se měl přidat ještě jeden velký záporák, který slavným MCU hrdinům pořádně zatopí. O koho přesně se ale bude jednat, je zatím ve hvězdách. Že by to byl ten Doctor Doom? Uvidíme, rok 2026 je stále ještě daleko. 

Avengers 5 minulý rok na podzim ztratil svého režiséra a scenáristu, kterým se měl stát Destin Daniel Cretton (Shang-Chi a legenda o deseti prstenech), úlohu scenáristy pak po něm převzal Michael Waldron, tvůrce MCU seriálu Loki (2021), který by měl napsat i velkolepé Secret Wars.

Pokud nedojde k nějakým dalším komplikacím, tak příštího Avengers snímku bychom se měli dočkat 30. 4. 2026, Secret Wars zas dorazí 6. 5. 2027.