Pokud jste už dohráli Baldur's Gate 3, další díl legendární RPG série, který si tentokrát vzali na starost sympaťáci z Larian Studios, a už se vám začalo stýskat po herních parťácích, máme pro vás skvělou zprávu. Někteří z nich se totiž vydali na zcela nové dobrodružství na jih. A to díky skupině High Rollers, která se zabývá skutečným hraním Dungeons & Dragons, jednotlivá sezení tak streamuje, aby si je mohli užít všichni ostatní fanoušci RPG her. Tentokrát však pro nás skupina připravila obzvlášť unikátní one shot.

Toho se totiž zúčastnili někteří dabéři zmíněných parťáků z Baldur's Gate 3. A samozřejmě si zahráli za souputníky, kterým propůjčili hlas. One shot si tak zahráli Devora Wilde (Lae'zel), Jennifer English (Shadowheart), Neil Newbon (Astarion), Samantha Béart (Karlach), Tim Downie (Gale) a Theo Solomon (Wyll Ravengard). Následně se k nim připojila i Amelia Tyler, která v Baldur's Gate 3 vystupovala jako vypravěčka. Sezení je rozdělené na dvě části, takže pokud si chcete něčím zpříjemnit večer, můžete si je pustit níže.

Když už mluvíme o vypravěčích, tak novým dobrodružstvím prováděl Mark Hulmes, který už je jakožto PJ ostříleným veteránem. Onen one shot nese název Shadows of Athkatla, z čehož jasně plyne, že příběh bude nějakým způsobem souviset se slavným městem mincí na jihu od Baldurovy brány, ve kterém se odehrává také fantastický druhý herní díl s podtitulem Shadows of Amn.

Herní sezení se nese v neskutečně příjemné atmosféře, přičemž je z něho vidno, že dabéři si hraní opravdu užívají. Pokud jste tudíž například věrnými fanoušky naší DnD skupinky Na tahu a třetího Baldura již máte za sebou, tento one shot byste si rozhodně neměli nechat ujít. A pokud jste trojku ještě nehráli a uvažujete nad tím, určitě se podívejte na naši recenzi níže. Možná vás to přesvědčí, abyste fantastickému světu Forgotten Realms přece jenom dali šanci. 

Podobné sezení už každopádně spáchali i herci z letošního fantasy titulu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, kteří si též jeden one shot společně zahráli, ovšem žádný kompletní záznam bohužel k dispozici není. V případě Baldur's Gate ale budete svědky celého dobrodružství. 

A pokud vás ještě zajímá, proč je série Baldur's Gate pro žánr RPG tak důležitá a významná, určitě se podívejte i na následující video.