Máme zde září, to znamená měsíc, kdy se původně měla začít natáčet čtvrtá řada seriálového Zaklínače. Kvůli stávce herců a scenáristů ale hlavní část produkce započne až někdy v roce 2024, což znamená, že nové sezóny, v níž si už Geralta z Rivie zahraje Liam Hemsworth, se pravděpodobně dočkáme až v roce 2025. Čtvrtá řada by měla zadaptovat události z knihy Křest ohněm, ve které Geralt a jeho postupně zvětšující se družina spojenců vyrazí na jih, aby našli a zachránili Ciri. A server Redanian Intelligence už odhalil, které knižní postavy se nám v ní představí.

V první řadě se můžeme těšit na trpaslíka Zoltana Chivaye, s jehož skupinkou trpaslíků se Geralt a jeho družina během cesty setká. V knihách o zas až tolik významnou postavu nejde, ovšem v herních adaptacích od CD Projekt Red byl jedním z největších Geraltových kámošů. Casting započal už na konci jara, nicméně na jméno herce, který slavného trpaslíka ztvární si budeme muset počkat. 

Dále se můžeme těšit na Regise, bylinkáře a hlavně upíra intelektuála, který se ke Geraltově družině připojí. Vzhledem k tomu, že se jedná o opravdu charismatického jednice, který se stal jednou z hlavních hvězd herního přídavku O víně a krvi, tak seriáloví tvůrci chtějí do role podle všeho obsadit známého hollywoodského herce. Poohlížet se mají po hvězdách, kterým je kolem padesáti a šedesáti let, ovšem ani zde nevíme, koho v roli vlastně uvidíme. 

A jako třetího tomu máme Lea Bonharta, nesmírně smrtícího šermíře a lovce odměn, který je jedním z hlavních záporáků celé knižní ságy. O jeho zapojení ve čtvrté řadě už ale víme od července, dokonce už i vyšlo najevo, kdo si ho nakonec zahraje. Hrozivého padoucha by měl ztvárnit Sharlto Copley, herec z Jihoafrické republiky, který ztvárnil hlavní roli v povedeném sci-fi snímku District 9 (2009) od Neilla Blomkampa.

Bonhart byl sice představen až v knize Věž vlaštovky, ale zdá se, že Netflix nám ho v příběhu ukáže o něco dříve. Že bychom se už ve čtvrté řadě dočkali slavné scény mezi ním a Potkany, s nimiž je momentálně Ciri? Holt se necháme překvapit. 

Kvůli stávce sice výroba další sezóny dostala stopku, ale podle všeho nějaké menší práce přece jenom probíhají u Longcross Studios. Vyloženě o plnohodnotnou předprodukci se ale nejedná, tudíž bychom raději měli opravdu počítat s tím, že čtvrtá řada k nám dorazí zadlouho.