S vydáním letošního Batmana, jehož plášť si na sebe tentokrát vzal Robert Pattinson, se taktéž zrodilo nové DC univerzum, které režisér Matt Reeves pojmenoval ,,The Batverse“. A už nějaký ten pátek víme, že se bude rozšiřovat nejenom druhým dílem, ale také řadou nejrůznějších spin-offů. Jeden z nich bude seriál o slavném padouchovi Penguinovi, jehož opět ztvární Colin Farrell. Očekávat tak můžeme drsnou mafiánskou podívanou, která se údajně má v mnohém podobat legendárnímu snímku Zjizvená tvář z roku 1983.

A jak se zdá, práce na seriálu i nadále postupují kupředu, protože server Deadline nedávno informoval o tom, kdo se k seriálu připojí. Těšit se tak můžeme na sympatickou herečku Cristin Milioti, která ztvární Sofii Falcone. Ta by měla s Penguinem bojovat o kontrolu nad Gothamem.

Ano, jak je podle příjmení zřejmé, Sofiin otec je známý batmanovský padouch Carmine Falcone, vůdce zločineckého podsvětí Gothamu, jehož v letošním filmovém Batmanovi ztvárnil John Turturro. Sofia se poprvé objevila v komiksové sérii Batman: The Long Halloween od Jepha Loeba a Tima Salea z let 1996 a 1997. A jak se asi dá od dcery šéfa zločinu očekávat, nebude se jednat o žádnou citlivou princezničku. Její hranou verzi už mohou znát fanoušci seriálu Gotham, kde ji ztvárnila Crystal Reed. V něm každopádně také šla Penguinovi po krku, tudíž se necháme překvapit, jak si s její novou verzi poradí připravovaný spin-off.

Americká herečka Cristin Milioti za sebou zatím moc filmů nemá, ale diváci ji mohou znát především ze seriálů. Zajímavé je, že svůj herecký debut zaznamenala v sérii Rodina Sopránů, která dodnes patří k nejlegendárnějším mafiánským kouskům. Znát ji ale můžete také ze seriálů jako Jak jsme poznal vaši matku, Fargo a Černé zrcadlo. Taktéž si zahrála Teresu Petrillo ve filmu Vlk z Wall Street od Martina Scorseseho, který vyšel v roce 2013. 

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se má stát Lauren LeFranc, která v minulosti pracovala na sériích jako Chuck, Agenti S.H.I.E.L.D. a Impulse. O režii prvních dvou epizod se má postarat filmař Craig Zobel.

Zatím ale není známo, kdy přesně bychom se mohli seriálu na HBO Max dočkat. Na celou sérii samozřejmě dohlíží i Matt Reeves. A to jako jeden z producentů.