Herečtí pardálové Pedro Pascal (Mandalorian, The Last of Us) a Chris Hemsworth (Thor, Vyproštění) si mají společně zahrát v chystaném krimi thrilleru, který ponese název Crime 101. Snímek bude vycházet ze stejnojmenné knihy z roku 2021, kterou napsal autor Don Winslow.

Server Deadline nedávno také uvedl, že o práva na film se momentálně přetahuje Netflix s Amazonem. Bitva mezi oběma velkými firmami je to podle všeho vcelku vyrovnaná, ale Amazon má podle všeho přece jenom menší „převahu“, tudíž je možné, že práva na film nakonec připadnou jemu. Pascal a Hemsworth údajně o projekt projevili zájem ještě před probíhající stávkou herců a scenáristů, která momentálně souží Hollywood. 

A o čem vlastně má snímek pojednávat? Na západním pobřeží došlo k řadě krádeží vzácných drahokamů, za kterými očividně stojí nějací profesionálové. Tyto krádeže dodnes nikdo nedokázal rozlousknout, protože pachatelé žili podle přísného kodexu, kterému se říká ,Crime 101‘. Policie se domnívá, že za tím vším stojí kolumbijské kartely, ale detektiv Lou Lubesnick má tušení, že je to všechno práce pouze jednoho jediného muže. Nyní si onen osamělý zloděj vyhlédl svou další vzácnou kořist.

Původní předloha je často přirovnávána k legendárnímu snímku Nelítostný souboj (1995), od Michaela Manna, tudíž se zdá, že bychom se mohli dočkat zase nějakého velkolepého střetnutí mezi schopným ochráncem zákona a mazaným zločincem. Nebylo by tudíž překvapivé, kdyby jeden z výše zmíněných herců ztvárnil detektiva Lubesnicka a druhý zas onoho profesionálního zloděje. 

Další dobrou zprávou je, že projekt už má na palubě režiséra. Tím by se měl stát Bart Layton, který nám v roce 2018 nadělil naprosto senzační, ale bohužel opravdu těžce nedoceněné krimi drama American Animals, kde si spolu zahráli Evan Peters (Příběh Jeffreyho Dahmera) a Barry Keoghan (Víly z Inisherinu). Jistou záruku kvality bychom tu tudíž snad mít měli. Zatím však není známo, kdy přesně bychom se mohli snímku dočkat.