Letošní Comic-Con v San Diegu bude oproti loňskému ročníku o poznání chudší. Kvůli stávce scenáristů, která zmrazila řadu filmových a seriálových produkcí, proto na akci nakonec nebudou mít panely společnosti jako Netflix, Sony Pictures, Universal a Marvel.

Zdá se ale, že druhý komiksový gigant, kterým je samozřejmě DC, se Comic-Conu nakonec zúčastní. Na akci by měl mít hned několik panelů, přičemž jeden z nich se bude týkat nadcházejícího animovaného filmu Justice League: Warworld, který si dokonce vysloužil eRkový rating. Snímek má sice na DVD a Blue-ray vyjít 24. 7. 2023, na VOD pak o den později, ale návštěvníci Comic-Conu budou mít možnost zhlédnout ho už dříve. DC totiž plánuje na 21. 7. promítání celého filmu. Následně by pak měla následovat veřejná diskuze ze samotnými tvůrci.

Snímek bude dalším dílem z univerza Tomorrowverse, tentokrát se hlavními postavami stanou jen Superman (Darren Criss), Batman (Jensen Ackles) a Wonder Woman (Stana Katic), kteří se objeví ve třech různých realitách. Na oficiální trailer se můžete podívat níže. 

To však nebude všechno, co DC na Comic-Conu nabídne. Podle všeho by se na akci měl objevit i Jim Lee, vydavatel a kreativní ředitel společnosti DC, stejně tak se můžeme těšit i na příchod Todda McFarlanea, komiksového autora, kterému vděčíme za vznik antihrdiny Spawna.

Dále se na události objeví celá řada dalších známých komiksových tvůrců, jmenovitě Joshua Williamson (Superman), Josh Trujillo (Blue Beetle), Tom King (Wonder Woman), Tom Taylor a Nicola Scott (Titans), Mitch Gerads (Batman: The Brave and the Bold), Tini Howard (Catwoman), Ram V (Detective Comics), Phillip Kennedy Johnson (Action Comics), Nicole Maines (Bad Dream: A Dreamer Story) a Sina Grace (Superman: The Harvests of Youth).

Vyšlo také najevo, že nějaké panely budou mít i seriály Mladí Titáni do toho! (2013), dokumentární série Superpowered: The DC Story a fanoušky milovná Harley Quinn (2019), jejíž čtvrtá řada vyjde na službě Max (u nás ještě HBO Max) 27. 7. 2023.

Dále by měla být na Comic-Conu představena nová animovaná série jménem Young Love, která bude vycházet z oscarového krátkometrážního filmu Hair Love (2019). Warner Bros. Discovery tudíž letošní ročník skutečně nevynechá. 

Ale jak se zdá, z nadcházejícího DCU univerza od Jamese Gunna a Petera Safrana, které započne zbrusu novou éru filmového DC, patrně nic neuvidíme. Je ale pravda, že rok 2025, kdy univerzum odstartuje, je ještě daleko. Přesto už ale máme obsazeného nového filmového Supermana, tudíž Gunn a Safran by už pomalu mohli začít s nějakou tou propagací.

Letošní Comic-Con každopádně započne za necelý měsíc, přesněji 20. 7. 2023. Necháme se proto překvapit, zda se do té doby ještě něco nezmění.