V roce 2016 nám režisér Gavin O'Connor nadělil povedený akční thriller jménem Zúčtování (The Accountant), ve kterém se v hlavní roli objevil Ben Affleck. Herec se zde ujal role Christiana Wolffa, matematického génia s pečlivým smyslem pro detaily a schopného zabijáka, který pracuje jako nezávislý účetní pro skupinu mocných a nebezpečných zločineckých organizací.

U kritiků se film dočkal spíše rozporuplných reakcí, ale z komerčního hlediska si vedl velice slušně, z rozpočtu 44 milionů dolarů se mu celosvětově podařilo utržit přes 155 mega. O pokračování filmu se mluví už od roku 2021, ale zdá se, že věci dají konečně pořádně do pohybu letos.

Server Deadline hlásí, že někdy během tohoto roku hlavní část produkce druhého Zúčtování konečně započne, filmu bychom se proto mohli dočkat někdy v roce 2025. 

Článek, ve kterém Deadline o chystaném pokračování informoval, se navíc primárně zabýval zcela jiným projektem. Ben Affleck totiž také opět spojuje síly se svým dlouholetých hereckým a scenáristickým kolegou Mattem Damonem (Oppenheimer), se kterým loni pracoval na povedeném dramatu Air: Zrození legendy.

Společně připravují zbrusu nový thriller pro Netflix, který ponese název Animals. O hlavní dějové linii zatím moc nevíme, ale točit by se měla kolem únosu. Affleck se ujme režie, Damon zas jedné z hlavních rolí. Na scénáři zas měli pracovat Connor McIntyre a Billy Ray (Richard Jewell). 

Netflix si byl podle všeho vědom Affleckova nabitého programu pro letošní rok, proto s ním urychleně podepsal smlouvu, aby se mohli vrhnout co nejdříve do práce.

Plán by měl být momentálně takový, že Affleck nejdříve s Damonem natočí thriller Animals, hned poté (zřejmě někdy v druhé polovině roku) se vrhne na pokračování Zúčtování.