Český fantasy autor Petr Jaroněk, který minulý rok vydal své debutové dílo s názvem Ospalá slovanská díra, právě informoval na svém facebookovém profilu, že je jeho nový fantasy román Běsi z temného hvozdu i přes všechny překážky připraven ke koupi na různých eshopech. Na pulty knihkupectví se však dostane, až se uklidní situace ohledně pandemie koronaviru a knihkupectví se zase otevřou veřejnosti.

Tento fantasy román spadá do univerza předešlé knihy a odehrává se desítky let před událostmi Ospalé slovanské díry. Všude číhá nebezpečí, slunečního světla ubývá, strážní bohové opustili zemi, kterou strážili a potemnělou krajinou se potulují nebezpeční běsové. Obyvatelé se krčí ve svých osadách, které vystavěli uprostřed hvozdů a před spáry démonů je ochraňují pouze slabé bariéry z kouzel a chabé hradby. V těchto hvozdech žijí i dva hrdinové, lovec Mladen a dívka Dobrava, kterou vychovával starý čaroděj. Nikdo z nich však netuší, že je jim předurčeno společné setkání. Člověk jako druh si bude muset zase vydobýt své postavení zpět. "Dočkají se pomoci, nebo zůstanou ve své válce osamoceni?"

Kniha Běsi z temného hvozdu právě vyšla v českém jazyce pod taktovkou nakladatelství ARGO. Na stránkách Kosmas.cz už knihu můžete objednat. Na dalších eshopech se toto dílo určitě brzy objeví, jen co bude naskladněno.