Už za necelé dva měsíce nám talentovaný Alex Garland nadělí svou další celovečerní podívanou jménem Civil War, která se zaměří na ničivou občanskou válku, jež propukla ve Spojených státech. Studio A24 se proto pochlubilo zbrusu novým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

O hlavním ději nám toho upoutávka nic moc nového neprozradí, především se ale chlubí jak bitevními scénami, tak i sekvencemi, ze kterých je zřejmé, že celou zemí otřásá chaos a zmar. Každopádně už víme, že snímek se bude odehrávat v blízké budoucnosti, ve které se z USA stane bojiště několika různých frakcí. Jednou z předních postav by se každopádně měla stát válečná fotografka (Kirsten Dunst), která se spolu s dalšími novináři vydává na nebezpečnou cestu napříč Spojenými státy. Jejich cílem bude zřejmě Bílý dům.

A24 se snaží detaily o hlavní dějové lince držet co nejdéle pod pokličkou, těšit se každopádně můžeme jak na napínavé akční drama, tak i určitý politický komentář. Tak snad bude i kvalitní! 

Alex Garland se postaral jak o scénář, tak i o režii, mezi jeho poslední filmy patří Ex Machina (2014), Anihilace (2018) a Men (2022). Postaral se také o scénář k chystanému titulu 28 let poté, který bude dlouho očekávaným pokračováním slavné zombie klasiky.

V Civil War se dále objeví herci jako Jesse Plemons, Nick Offerman, Cailee Spaeny, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Karl Glusman, Sonoja Mizuno a Jojo T. Gibbs.

V českých kinech se snímek objeví 18. 4. 2024.