Před několika dny vyšlo najevo, že novou verzi hraného Hellboye si zahraje Jack Kesy, hvězda z filmů jako Deadpool 2 (2016) a Tom Clancy: Bez výčitek (2021). Server Deadline ale nedávno odhalil jména dvou dalších herců, kteří v chystaném snímku Hellboy: The Crooked Man ztvární primární role.

Ve filmu se vedle Kesyho objeví také Jefferson White jako Tom Ferrell a Adeline Rudolph jako Bobbie Jo Song. Oba dva herci se proslavili především díky seriálovým rolím, White na sebe upoutal pozornost rolemi v sériích jako Vražedná práva (2014), Domek z karet (2013) a Yellowstone (2018).

Adeline Rudolph se kariéra rozjela teprve před několika lety, objevila se totiž zatím jen v seriálech Riverdale (2017), Sabrinina děsivá dobrodružství (2018) a Resident Evil: Lék (2022). Společně s Hellboyem by tak jejich postavy měly tvořit hlavní trio protagonistů. 

Chystaný snímek zadaptuje stejnojmenný komiks jenž napsal Mike Mignola. V něm se ještě poměrně mladý a zatím nezkušený Hellboy, který je novým členem BPRD (Úřad paranormálního výzkumu a obrany), vydává do Virginie 50. let, kde se střetne nejenom s komunitou čarodějnic a kanibalů, ale i démonickou bytostí jménem Paskřivec (The Crooked Man). Podle tvůrců bychom měli počítat s mnohem vážnější a znepokojivější podívanou s R raitingem, která zabrouzdá do žánru folk hororu.

Co se postav zmíněných herců týče, tak Tom Ferrell se stane Hellboyovým spojencem, který však Paskřivcovi upsal svou duši. Bobbie Jo Song je však zcela novou postavou, která se v původních komiksech neobjevila. 

Dobrou zprávou je, že o scénář k filmu se postaral sám Hellboyův komiksový tvůrce Mike Mignola. Se psaním mu taktéž pomáhal jeho spolupracovník Christopher Golden, který stojí za knihami jako Hellboy: The Lost Army a Hellboy: The Bones of Giants.

Pro některé možná špatnou zprávou zas může být fakt, že se režie se chopí Brian Taylor, tvůrce snímků jako Gamer (2009) a Ghost Rider 2 (2011). Ale uvidíme, třeba na nás čeká opravdu náležitě parádní podívaná. Natáčení by mělo začít již v půlce jara v Bulharsku, zatím tudíž není známo, kdy přesně bude film premiérovat.