Není žádnou novinkou, že fantastický svět Hry o trůny se dočká řady nejrůznějších spin-offů a prequelů, které budou slavné univerzum G. R. R. Martina dále rozšiřovat. Prvním z nich byl povedený Rod Draka, který nám snad již příští rok nadělí svou druhou řadu. Pak je ještě například v plánu ona minisérie o Johnu Snowovi, která by měla být jakýmsi volným pokračováním původního seriálu.

Nyní ale vyšlo najevo, že HBO si patrně brousí zuby také na spin-off filmový. A ten by se měl opět zaměřit na mocný rod Targaryenů, ovšem tentokrát zabrouzdáme ještě hlouběji do minulosti. Chystaný snímek by se totiž měl zaměřit na Aegona Targaryena, taktéž známého jako Aegona Dobyvatele, zakladatele vládnoucí dynastie a vůbec prvního představitele z dračího rodu, který usedl na Železný trůn. Snímek by měl vyprávět nejenom o Aegonově vzestupu, ale i o jeho dobývání Západozemí, které posléze sjednotil do velké říše Sedmi království. Kromě něho by se ve filmu mohly objevit i jeho sestry Visenya a Rhaenys.

Pokud by k filmu skutečně došlo, pak bychom mohli ve filmové podobě konečně spatřit i Aegonova černého draka Baleriona, jehož obrovitánskou lebku jsme již mohli vidět ve Hře o trůny. Stejně tak bychom se měli dočkat i vytvoření Železného trůnu, kterého se bude dračí rod držet po několik dalších generací. Celý projekt je ale zatím údajně v plenkách, tudíž na palubě zatím žádní filmaři a herci nejsou. Podle serveru Variety se také zdá, že kdyby k tvorbě filmu došlo a slavil by úspěch, mohl by na něj navázat také televizní seriál.

Vše ale možná bude záležet na tom, zda bude mít skvělou sledovanost i druhá řada Rodu Draka, u které přednedávnem vyšlo najevo, že bude nakonec mít jen osm epizod. Už dlouho také víme, že HBO plánuje hned několik seriálových spin-offů, ale na začátku letošního roku z G. R. R. Martina vylezlo, že některé z nich byly nakonec uloženy k ledu, nicméně do podrobností nezašel.

Mezi další spin-offy, o jejichž vzniku se v minulosti mluvilo, patří například seriál 10 000 lodí, který má vyprávět o princezně Nymerii. Taktéž je zde možná adaptace Martinovy knižní série Příběhy Dunka a Egga, která by se měla odehrávat přibližně 90 let před událostmi Hry o trůny, zaměřit by se měla na potulného rytíře Duncana „Dunka“ Vysokého a jeho panoše Aegona „Egga.“

Další možností byl spin-off jménem The Sea Snake, jenž by se zaměřil na dobrodružství Corlyse Velaryona, postavu, kterou v Rodu Draka ztvárňuje Steve Toussaint. Zda ale některý ze zmíněných projektů skutečně vznikne, je zatím ve hvězdách.