Jedním z projektů chystaného rebootovaného univerza DCU, které společnými silami připravují James Gunn a Peter Safran, bude Supergirl: Woman of Tomorrow, jenž by se měl opírat o základy komiksu od Toma Kinga. Toho u nás můžeme znát jako autora Batmana či Rorschacha. Kara El ve zmíněném komiksu žila více jak čtrnáct let na kousku planety Krypton, který se odloupl od zbytku. Z něj pak viděla jenom zmar, utrpení a smrt celé své rodiny i planety.

Film je od nás ještě na míle vzdálený, ale server The Hollywood Reporter už odhalil, kdo se vlastně postará o scénář. Tento úkol si na svá bedra vzala herečka Ana Nogueira, která se objevila v seriálech jako Upíří deníky (2009) a Černá listina (2013). Jednat se bude o její celovečerní scenáristický debut, zatím má zkušenosti jen s psaním pro divadlo, přičemž v roce 2018 také napsala krátkometrážní film We Win

Bude se jednat o rozumnou volbu? To holt uvidíme, sám James Gunn si to ale evidentně myslí, protože o hereččině scénáři pěl samou chválu, zároveň také podle něho nabídne na Supergirl unikátní pohled.

Zajímavé také je, že Nogueira byla podle všeho už před nějakým časem v tichosti najata, aby sepsala Supergirl spin-off k letos uvedenému Flashovi, ve kterém si známou superhrdinku zahrála Sasha Calle. Jelikož se ale Warneři uchýlili k restartu celého DC univerza, projekt šel do koše. Scénář se ale společnosti podle všeho zamlouval, proto dostala zelenou k tomu, aby ho přepracovala pro chystané DCU.

Informace o ději zatím neznáme, ale vzhledem k výše uvedenému obsahu komiksové předlohy lze očekávat, že tato Supergirl žádnou zlomenou květinkou rozhodně nebude. 

Zatím ale není známo, kdo vlastně snímek zrežíruje, stejně tak ani nemáme na palubě žádné herce. Letos v létě ale vyšlo najevo, že zmíněná Sasha Calle podle všeho jednala o budoucnosti Supergirl přímo s Peterem Safranem, sama by se navíc do role velice ráda vrátila.

Je ale samozřejmě možné, že dvojice šéfů DC Films nakonec přizve na palubu někoho úplně jiného.