Skvělé recenze, téměř miliardové tržby, které jsou na historický a mládeži nepřístupný film obzvlášť působivé, a nakonec i první zlatá soška Akademie pro Christophera Nolana. Po nedávných Oscarech už lze bez větších pochyb říct, že Oppenheimer je jedním z nejúspěšnějších filmů, jaké slavný režisér kdy natočil.

A lidé si už přirozeně začínají pokládat otázku, co nám Nolan chystá nadělit v budoucnu. Inu, zdá se, že (nyní již oscarový) režisér už něco skutečně začíná dávat pomalu dohromady. Server Variety hlásí, že když je nyní oscarová sezóna u konce, Nolan by se měl vrhnout na psaní nového scénáře pro svůj příští projekt. Server Puck zas uvádí, že režisér se psaním už dokonce začal. Zatím ale není známo, co přesně pro nás filmař připravuje, ale je možné, že Nolan si tentokrát posvítí na remake

Variety připustil možnost, že Nolan zpracuje předělávku Vězně (The Prisoner), kultovního britského seriálu z roku 1967, jehož tvůrcem se stal Patrick McGoohan, který si také zahrál hlavní roli. Příběh se točí kolem agenta britské tajné služby, který je unesen a uvězněn v tajemné pobřežní vesnici poté, co rezignoval na svou funkci. A zatímco se snaží utéct a zároveň i přijít na kloub tomu, proč se zde vlastně ocitl, jeho dozorci se z něho snaží dostat jisté informace. Seriál smísil žánry jako sci-fi, psychologický thriller a špionážní drama.

Nolan byl k remaku upsaný už v roce 2009, nicméně nakonec na něj nedošlo, protože ve stejný rok vydalo AMC svou vlastní verzi, a to v podobě stejnojmenné minisérie, ve které si zahráli James Caviezel a Ian McKellen.

Ještě je zde také možnost, že se slavný režisér tentokrát vrhne na horor. V rozhovoru o Oppenheimerovi z minulého roku odhalil, že by jednoho dne jeden takový velice rád natočil.

A samozřejmě ještě nesmíme zapomenout na zvěsti o tom, že Nolan údajně jednal o natočení hned dvou filmů s Jamesem Bondem. Režisér však na konci loňského podzimu odhalil, že tyto drby bohužel nebyly pravdivé. 

Je také otázkou, které studio si vlastně příští Nolanův film vezme pod palec. Režisér dlouhou dobu spolupracoval s Warner Bros. Jelikož ale nebyl vůbec spokojený s jejich strategií z roku 2021, která zahrnovala vydávání filmů jak v kinech, tak i souběžně na streamovací službě HBO Max v den premiéry, následně odkráčel k Universalu, pro něhož natočil Oppenheimera.

Zdá se ale, že Nolan už je s Warnery zase zadobře, takže uvidíme, komu nakonec filmař dá přednost.